Windenergieproject schept duizend Britse banen

Windenergieproject schept duizend Britse banen

26-03-2014 11:37 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Het graafschap Yorkshire in het noorden van Engeland krijgt er ongeveer duizend nieuwe banen bij door windenergie. Het Duitse Siemens investeert € 190 mln in twee Britse fabrieken voor windturbines op zee.

Op de locatie Green Port Hull in Yorkshire investeert partner ‘Associated British Ports’ nog eens € 178 mln extra in een bouw-, montage- en servicecentrum. In het nabijgelegen dorpje Paull in East Riding, met iets meer dan 750 inwoners, komt een fabriek voor wat Siemens 'een nieuwe generatie wieken' noemt. Deze turbinebladen zijn 75 meter lang.

De investeringen leiden direct tot duizend extra banen. Daarbovenop creëert de bouw van de fabriek extra werkgelegenheid en levert het project indirect extra banen in de waardeketen.

Ed Davey, de Britse minister van Energie, noemt de investering goed nieuws voor Engeland, de windindustrie en de stroomgarantie. “Terwijl onze huizen mooi verlicht blijven, blijven prijzen voor consumenten laag, creëren we banen en we investeren in huisgemaakte groene energie”, zei de minister in een reactie op de overeenkomst.

Groot-Brittannië is een voorloper op het gebied van offshore windparken. Het vermogen aan windenergie verdubbelde daar in de afgelopen twee jaar tot ongeveer 10 gigawatt.

Bron: The Guardian | Foto: Hullcity Council by Flickr

Word nu Free Member en download GRATIS alle infographics met de belangrijkste ontwikkelingen.

Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Elke dag selecteert de redactie van DuurzaamBedrijfsleven.nl het belangrijkste duurzame nieuws voor het bedrijfsleven. We schrijven korte, puntige artikelen over de nieuwste mogelijkheden in duurzaam ondernemen.Priority Partner voor de sector Energie
Onze Premium Partners
Onze Kennispartners

Nieuws over duurzame energie

In dit overzicht dagelijks het energienieuws uit binnen- en buitenland. We beschrijven en vergelijken duurzame stappen van multinationals, wetenschappelijke doorbraken en veelbelovende concepten van start-ups. We richten ons op hernieuwbare energiebronnen als windenergie, biomassa, waterkracht, aardwarmte en zonne-energie. Ook innovaties in kernenergie, kernfusie, fossiele energiecentrales, energieopslag en smart grids komen aan bod.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Energie