Eerste zonnepanelen geplaatst op dak ArenA

Eerste zonnepanelen geplaatst op dak ArenA

26-03-2014 14:31 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Op het dak van de Amsterdam ArenA zijn woensdag de eerste zonnepanelen geplaatst. In mei moet het dak van 4200 panelen klaar zijn.

Vertegenwoordigers van het Platform Duurzame ArenA legden symbolisch de eerste zonnepanelen op het stadiondak, het grootste van de stad. In totaal krijgt de Amsterdam ArenA ongeveer 7.000 vierkante meter zonnepanelen op de niet-bewegende delen van de stadionoverkapping.

Het zonnedak, ter grootte van een voetbalveld, produceert zo'n 930.000 kilowattuur per jaar. Dat is 10 procent van de elektriciteit die het stadion verbruikt.

De bouw kost kost ruim € 1,5 mln en wordt uitgevoerd door de Green Deal-partners van de ArenA, Nuon, BAM en Arcadis. Die partners helpen de ArenA om in 2015 per saldo klimaatneutraal te zijn.

Bron: Amsterdam Arena | Foto: Amsterdam Arena

Word nu Free Member en ontvang de laatste duurzame ontwikkelingen gratis in je inbox. Met nu tijdelijk een GRATIS digitaal exemplaar van ons magazine.

Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Elke dag selecteert de redactie van DuurzaamBedrijfsleven.nl het belangrijkste duurzame nieuws voor het bedrijfsleven. We schrijven korte, puntige artikelen over de nieuwste mogelijkheden in duurzaam ondernemen.Priority Partner voor de sector Energie
Onze Premium Partners
Onze Kennispartners

Nieuws over duurzame energie

In dit overzicht dagelijks het energienieuws uit binnen- en buitenland. We beschrijven en vergelijken duurzame stappen van multinationals, wetenschappelijke doorbraken en veelbelovende concepten van start-ups. We richten ons op hernieuwbare energiebronnen als windenergie, biomassa, waterkracht, aardwarmte en zonne-energie. Ook innovaties in kernenergie, kernfusie, fossiele energiecentrales, energieopslag en smart grids komen aan bod.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Energie