Definitieve locaties windmolenparken bekend

Definitieve locaties windmolenparken bekend

01-04-2014 11:08 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

De locaties voor plaatsing van elf grote windmolenparken zijn definitief. In overleg met het kabinet hebben de provincies een aantal locaties voorgedragen.

Ze zijn vastgelegd in de ‘Structuurvisie Windenergie op Land’ die de ministers van Infrastructuur en Milieu en Economische Zaken maandag aan het kabinet stuurden. De plaatsen waar kleinere windmolenparken moeten komen, moeten de provincies nog nader bepalen. Het Rijk en de provincies voeren voor het eerst samen beleidsplannen uit op het gebied van hernieuwbare energie.

Windenergie speelt een belangrijke rol bij het halen van de afspraken in het Energieakkoord. Binnen Europees verband moet Nederland voor 14 procent duurzame energie opwekken. Volgens de plannen moeten de nieuwe windparken in 2020 zo'n 6.000 megawatt leveren.

De aangewezen gebieden zijn: Eemshaven, Delfzijl, N33 (Veendam/Menterwolde), Drentse Veenkoloniën, Wieringermeer, IJsselmeer Noord, Flevoland, Noordoostpolderdijk, Rotterdamse Haven, Goeree-Overflakkee en Krammersluizen.

Op zee worden offshore windmolenparken gebouwd.  Als deze de afgesproken 4.400 megawatt opleveren, kunnen in 2023 alle Nederlandse huishouden van windenergie  zijn voorzien.

Bron: Rijksoverheid | Foto: Elvin by Flickr

Word nu Free Member: gratis nieuwsbrief en online toegang tot meer nieuws en achtergronden.

Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Elke dag selecteert de redactie van DuurzaamBedrijfsleven.nl het belangrijkste duurzame nieuws voor het bedrijfsleven. We schrijven korte, puntige artikelen over de nieuwste mogelijkheden in duurzaam ondernemen.Priority Partner voor de sector Energie
Onze Premium Partners
Onze Kennispartners

Nieuws over duurzame energie

In dit overzicht dagelijks het energienieuws uit binnen- en buitenland. We beschrijven en vergelijken duurzame stappen van multinationals, wetenschappelijke doorbraken en veelbelovende concepten van start-ups. We richten ons op hernieuwbare energiebronnen als windenergie, biomassa, waterkracht, aardwarmte en zonne-energie. Ook innovaties in kernenergie, kernfusie, fossiele energiecentrales, energieopslag en smart grids komen aan bod.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Energie