Climex start zakelijke online marktplaats voor GvO’s

Climex start zakelijke online marktplaats voor GvO’s

02-04-2014 11:58 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Garanties van Oorsprong (GvO’s ) kunnen vanaf deze week online worden verhandeld bij het energiehandelsplatform Climex. Duurzame energie wordt op deze wijze bereikbaar voor zakelijke afnemers en instellingen.

Climex hoopt dat het online platform de hernieuwbare energiemarkt ‘een impuls’ geeft. Via het nieuwe platform kunnen zakelijke klanten GvO’s rechtstreeks inkopen en bij een gewone leverancier blijven afnemen. De GvO’s zijn gegarandeerd van Nederlandse en duurzame oorsprong, van windmolenparken en biogasinstallaties. Volgens Climex voorziet het platform in de ‘groeiende behoefte aan duidelijkheid over herkomst en kwaliteit van energie die al ‘groen’ wordt aangeboden'.

De marktplaats hoopt kopers en verkopers een plek bieden om onafhankelijk van een leverancier tot een transactie te komen. Een afnemer hoeft dan niet van elektriciteitsleverancier te veranderen, maar kan online GvO’s kopen, wat zijn elektriciteitsafname vergroent.

Een Garantie van Oorsprong geeft aan op welke manier de elektriciteit is opgewekt en zijn een soort garantiebewijs van duurzame stroom. Duurzame elektriciteit wordt gekocht met een GvO-Certificaat. CertiQ is door de overheid aangewezen als instantie die de duurzame bron certificeert en administreert. Het certificaat wordt na verkoop ingetrokken en kan niet meer worden gebruikt.

Zo blijft duidelijk welke duurzame energie, in welke periode door welk bedrijf werd geproduceerd en aan wie het werd verkocht. Climex is een van de door CertiQ-goedgekeurde handelaren van de certificaten.

 Bron: Climex | Foto: Kreatif by Wikimedia

Word nu Free Member en ontvang de laatste duurzame ontwikkelingen gratis in je inbox. Met nu tijdelijk een GRATIS digitaal exemplaar van ons magazine.

Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Elke dag selecteert de redactie van DuurzaamBedrijfsleven.nl het belangrijkste duurzame nieuws voor het bedrijfsleven. We schrijven korte, puntige artikelen over de nieuwste mogelijkheden in duurzaam ondernemen.Priority Partner voor de sector Energie
Onze Premium Partners
Onze Kennispartners

Nieuws over duurzame energie

In dit overzicht dagelijks het energienieuws uit binnen- en buitenland. We beschrijven en vergelijken duurzame stappen van multinationals, wetenschappelijke doorbraken en veelbelovende concepten van start-ups. We richten ons op hernieuwbare energiebronnen als windenergie, biomassa, waterkracht, aardwarmte en zonne-energie. Ook innovaties in kernenergie, kernfusie, fossiele energiecentrales, energieopslag en smart grids komen aan bod.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Energie