Philips voorziet Aruba van LED-verlichting

Philips voorziet Aruba van LED-verlichting

03-04-2014 12:58 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Philips en Aruba hebben een overeenkomst gesloten over het plaatsen van LED-verlichting op het eiland. De overeenkomst moet Aruba helpen om in 2020 volledig gebruik te maken van hernieuwbare energie.

Philips gaat het eiland adviseren over zowel de straatverlichting als de verlichting van openbare gebouwen. De overschakeling naar LED zou leiden tot een aanvankelijke jaarlijkse energiebesparing van 50 tot 80 procent en vermindering van de CO2-uitstoot met 3000 tot 4000 ton per jaar.

Onderzoek

President Mike Emans wil het eiland over zes jaar volledig duurzaam hebben. Sinds 2010 is het Nederlandse bedrijfsleven actief met verschillende projecten die het eiland moeten verduurzamen. Een consortium onder leiding van TNO bouwt er een duurzame wijk.

De Smart Community Aruba krijgt twintig woningen. Hier worden verschillende technieken getest die specifiek zijn voor het Caribisch gebied. De betrokken partijen onderzoeken onder meer energiebesparende bouw, een slim elektriciteitsnet en decentrale opwekking van zonne- en windenergie.

Etalage

TNO en Philips gebruiken de projecten op Aruba als etalage voor belangstellenden uit Latijns-Amerika. TNO onderzoekt een nieuw type zonnepanelen dat het Caribisch klimaat kan weerstaan. Hoewel het aantal zonuren hoog is, hebben de panelen te lijden onder de hitte en de zoute zeewind.

Philips is al actief in landen als Mexico en Argentinië. Het LED-ontwerp voor de openbare verlichting in de hoofdstad Buenos Aires zorgde voor een besparing van 50 procent op het energieverbruik.

Bron: Philips | Foto: Magalie L’Abbé, via Flickr

Word nu Free Member en ontvang GRATIS 2x per week een nieuwsbrief met de belangrijkste duurzame ontwikkelingen. En download ook nog eens GRATIS al onze infographics. 

Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Elke dag selecteert de redactie van DuurzaamBedrijfsleven.nl het belangrijkste duurzame nieuws voor het bedrijfsleven. We schrijven korte, puntige artikelen over de nieuwste mogelijkheden in duurzaam ondernemen.Priority Partner voor de sector Energie
Onze Premium Partners
Onze Kennispartners

Nieuws over duurzame energie

In dit overzicht dagelijks het energienieuws uit binnen- en buitenland. We beschrijven en vergelijken duurzame stappen van multinationals, wetenschappelijke doorbraken en veelbelovende concepten van start-ups. We richten ons op hernieuwbare energiebronnen als windenergie, biomassa, waterkracht, aardwarmte en zonne-energie. Ook innovaties in kernenergie, kernfusie, fossiele energiecentrales, energieopslag en smart grids komen aan bod.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Energie