Festo geeft energie vleugels

Festo geeft energie vleugels

03-04-2014 17:07 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Klapperende vleugels die elektriciteit opwekken. Het nieuwe prototype van technologiebedrijf Festo laat zien dat ronddraaiende molenwieken niet de enige manier zijn om wind te gebruiken.

De generator werkt op het principe van de luchtverplaatsing die een vogelvleugel lift geeft. De ontwikkelaars hebben dit concept omgedraaid. De vleugel verplaatst geen wind, maar de wind verplaatst de vleugel. De DualWingGenerator heeft een set dubbele vleugels. De klapperen zet een dynamo in beweging. Het systeem zoekt afhankelijk van de windkracht zijn optimale vorm. Zo is het systeem ook bij zeer lage windsnelheden effectief.

 

Kangoeroe

 

De DualWingGenerator is een product van het Bionic Learning Network, een samenwerkingsverband van Festo met universiteiten, technologiebedrijven en -instituten. Het netwerk probeert met behulp van techniek de natuur na te bootsen, de zogeheten bionische technologie. Zo heeft Festo ook al een bionische vogel en kangoeroe ontwikkeld. Of de vleugelgenerator een praktische toepassing krijgt is nog niet duidelijk.

 

Bron: Festo | Foto: Festo

Word nu Free Member en download GRATIS alle infographics met de belangrijkste ontwikkelingen.

Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Elke dag selecteert de redactie van DuurzaamBedrijfsleven.nl het belangrijkste duurzame nieuws voor het bedrijfsleven. We schrijven korte, puntige artikelen over de nieuwste mogelijkheden in duurzaam ondernemen.Priority Partner voor de sector Energie
Onze Premium Partners
Onze Kennispartners

Nieuws over duurzame energie

In dit overzicht dagelijks het energienieuws uit binnen- en buitenland. We beschrijven en vergelijken duurzame stappen van multinationals, wetenschappelijke doorbraken en veelbelovende concepten van start-ups. We richten ons op hernieuwbare energiebronnen als windenergie, biomassa, waterkracht, aardwarmte en zonne-energie. Ook innovaties in kernenergie, kernfusie, fossiele energiecentrales, energieopslag en smart grids komen aan bod.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Energie