Analyse: zonnevermogen breekt records in 2014

Analyse: zonnevermogen breekt records in 2014

04-04-2014 12:14 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

In het eerste kwartaal van 2014 is wereldwijd 9 gigawatt pv-vermogen geïnstalleerd. Een groei van 35 procent ten opzichte van hetzelfde kwartaal vorig jaar.

Dat blijkt uit het kwartaalrapport van NPD Solarbuzz. Marktanalisten van het bedrijf verwachten voor 2014 opnieuw een recordjaar. Mogelijk doorbreekt het wereldwijde geïnstalleerde zonnevermogen de psychologische grens van 50 gigawatt.

De groei in het eerste kwartaal van dit jaar komt vooral door de toenemende belangstelling in Groot-Brittannië en Japan. Beide landen waren gezamenlijk goed voor eenderde van de vraag.

Volgens een analist van Solarbuzz is 2014 het vijfde opeenvolgende jaar waarin al in het eerste kwartaal records worden gebroken. De groei in de eerste drie maanden geldt als een goede indicator voor de rest van het jaar. Die periode is meestal goed voor 20 procent van de totale jaarcijfers. Op basis daarvan verwacht Solarbuzz voor 2014 een totale toename van 49 gigawatt geïnstalleerd vermogen, of zelfs meer.

Bron: NDP SolarBuzz, Solar Power Portal | Foto:  Thomas Springer, via Wikipedia 

 

Word nu Free Member en ontvang de laatste duurzame ontwikkelingen gratis in je inbox. Met nu tijdelijk een GRATIS digitaal exemplaar van ons magazine.

Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Elke dag selecteert de redactie van DuurzaamBedrijfsleven.nl het belangrijkste duurzame nieuws voor het bedrijfsleven. We schrijven korte, puntige artikelen over de nieuwste mogelijkheden in duurzaam ondernemen.Priority Partner voor de sector Energie
Onze Premium Partners
Onze Kennispartners

Nieuws over duurzame energie

In dit overzicht dagelijks het energienieuws uit binnen- en buitenland. We beschrijven en vergelijken duurzame stappen van multinationals, wetenschappelijke doorbraken en veelbelovende concepten van start-ups. We richten ons op hernieuwbare energiebronnen als windenergie, biomassa, waterkracht, aardwarmte en zonne-energie. Ook innovaties in kernenergie, kernfusie, fossiele energiecentrales, energieopslag en smart grids komen aan bod.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Energie