Investeringen in groene energie stijgen in drie landen

Investeringen in groene energie stijgen in drie landen

07-04-2014 11:15 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Wereldwijd daalden vorig jaar investeringen in duurzame energie. Er zijn drie uitzonderingen binnen de G20: Japan, Canada en Groot-Brittannië. 

Na een vergelijkbare val in 2011 daalden wereldwijde investeringen in duurzame energie vorig jaar opnieuw met 11 procent. Slechts drie landen konden zich rekenen tot de stijgers. Vooral in Japan stegen de investeringen in hernieuwbare energie sterk: een groei van 80 procent bracht het totaal tot $ 28,6 mrd. Sinds de kernramp bij Fukushima heeft de Japanse regering prioriteit gegeven aan duurzame energie. In 2013 verdubbelde het aandeel zonne-energie.

Deze investering bedraagt 30 procent van het totaal aan nieuwe zonne-energie in de G20, dit zijn de 19 grootste economieën plus de Europese Unie.

 

Canada en Groot-Brittanië

 

Ook Canada en Groot-Brittannië weerstonden de wereldwijde trend van afnemende investeringen in duurzame energie. Canada besteedde 45 procent meer en kwam uit op € 4,7 mrd. De investeringen in Groot-Brittannië stegen met 13 procent tot € 9 mrd.

China blijft met bijna € 40 mrd aan investeringen de grootste investeerder in nieuwe groene energie, gevolgd door de Verenigde Staten en Japan.

Deze getallen komen uit een rapport van The Pew Charitable Trusts, een maatschappelijke stichting. De stichting stelt dat de sector profijt heeft van een steeds volwassener wordende markt. De wereldwijde markt in duurzame energie bedraagt inmiddels zo’n € 182 mrd.

Bron: PEW | Foto: Mariusz Pa?dziora via Wiki Commons

Word nu Free Member en download GRATIS alle infographics met de belangrijkste ontwikkelingen.

Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Elke dag selecteert de redactie van DuurzaamBedrijfsleven.nl het belangrijkste duurzame nieuws voor het bedrijfsleven. We schrijven korte, puntige artikelen over de nieuwste mogelijkheden in duurzaam ondernemen.Priority Partner voor de sector Energie
Onze Premium Partners
Onze Kennispartners

Nieuws over duurzame energie

In dit overzicht dagelijks het energienieuws uit binnen- en buitenland. We beschrijven en vergelijken duurzame stappen van multinationals, wetenschappelijke doorbraken en veelbelovende concepten van start-ups. We richten ons op hernieuwbare energiebronnen als windenergie, biomassa, waterkracht, aardwarmte en zonne-energie. Ook innovaties in kernenergie, kernfusie, fossiele energiecentrales, energieopslag en smart grids komen aan bod.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Energie