Bijna 1.000 duurzame energieprojecten in ontwikkeling

Bijna 1.000 duurzame energieprojecten in ontwikkeling

07-04-2014 15:14 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

In Nederland zijn momenteel 1.000 duurzame energieprojecten in aanbouw. Dat blijkt uit een inventarisatie van Energeia, informatiedienst voor energie.

De inventarisatie bedraagt een periode van twee jaar, waarbij alle niet-particuliere energieprojecten zijn geïndexeerd. Van de 1.414 lopende duurzame projecten zijn er 452 installaties opgeleverd. Iets meer dan honderd haalden de eindstreep niet.

Opvallend is dat 13 procent van de windenergieprojecten op land niet wordt gerealiseerd, dat zijn er 38. Zonne-energie is een stuk succesvoller. Met uitzondering van grote zonneparken vinden deze vrijwel allemaal doorgang. De meeste lopende projecten betreffen ook zonne-energie: 44 procent. Hierin zijn particuliere installaties niet meegenomen.

De inventarisatie is gedaan door de Energeia Energy Tracker, een database met informatie over elk energieproject in Nederland.

Bron: Energeia | Foto: Intel Free Press via Flickr

Word nu Free Member en download GRATIS alle infographics met de belangrijkste ontwikkelingen.

Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Elke dag selecteert de redactie van DuurzaamBedrijfsleven.nl het belangrijkste duurzame nieuws voor het bedrijfsleven. We schrijven korte, puntige artikelen over de nieuwste mogelijkheden in duurzaam ondernemen.Priority Partner voor de sector Energie
Onze Premium Partners
Onze Kennispartners

Nieuws over duurzame energie

In dit overzicht dagelijks het energienieuws uit binnen- en buitenland. We beschrijven en vergelijken duurzame stappen van multinationals, wetenschappelijke doorbraken en veelbelovende concepten van start-ups. We richten ons op hernieuwbare energiebronnen als windenergie, biomassa, waterkracht, aardwarmte en zonne-energie. Ook innovaties in kernenergie, kernfusie, fossiele energiecentrales, energieopslag en smart grids komen aan bod.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Energie