Jaguar voorziet fabriekshal van zonnedak

Jaguar voorziet fabriekshal van zonnedak

08-04-2014 11:27 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Autoproducent Jaguar heeft sinds deze maand het grootste zonnedak van Groot-Brittannië. Het gaat om het dak van de nieuwe fabriekshal in South Staffordshire.

Het dak bestaat uit 21.000 zonnepanelen die 5.8 megawatt aan energie leveren, dat is ongeveer 30 procent van de energiebehoefte van de fabriek. Tegen het einde van het jaar moet er nog eens een halve megawatt bij komen. Daarnaast neemt Jaguar maatregelen om de natuur rond het complex te beschermen. Zo komt er een doorgang voor wild en voorzieningen voor insecten, kleine dieren en vogels.

Met een score van 80 procent op de meetlat voor duurzame gebouwen heeft het gebouw de ‘Excellent’- waardering gekregen van certificeringsorganisatie BREEAM (Building Research Establishment Environmental Assessment Methodology). Dit is één van de meestgebruikte methoden om de duurzaamheid van vastgoed te beoordelen en te certificeren.

De fabriek gaat onder andere de motor voor de nieuwe Jaguar XE produceren, die vanaf 2015 van de band rolt.

Bron: Jaguar | Foto: Jaguar

Word nu Free Member en ontvang de laatste duurzame ontwikkelingen gratis in je inbox. Met nu tijdelijk een GRATIS digitaal exemplaar van ons magazine.

Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Elke dag selecteert de redactie van DuurzaamBedrijfsleven.nl het belangrijkste duurzame nieuws voor het bedrijfsleven. We schrijven korte, puntige artikelen over de nieuwste mogelijkheden in duurzaam ondernemen.Priority Partner voor de sector Energie
Onze Premium Partners
Onze Kennispartners

Nieuws over duurzame energie

In dit overzicht dagelijks het energienieuws uit binnen- en buitenland. We beschrijven en vergelijken duurzame stappen van multinationals, wetenschappelijke doorbraken en veelbelovende concepten van start-ups. We richten ons op hernieuwbare energiebronnen als windenergie, biomassa, waterkracht, aardwarmte en zonne-energie. Ook innovaties in kernenergie, kernfusie, fossiele energiecentrales, energieopslag en smart grids komen aan bod.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Energie