Roadmap moet biomassateelt Noordzee vooruit helpen

Roadmap moet biomassateelt Noordzee vooruit helpen

15-04-2014 11:52 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Bedrijven in de grootschalige biomassateelt in de Noordzee gaan werken aan een roadmap voor de ontwikkeling van de sector.

De roadmap  moet bedrijven in de biomassateelt helpen om hun organisatiestructuur en business case te inventariseren. Hierbij wordt gekeken naar een gezamenlijke strategie en de ontwikkeling van nieuwe producten en diensten.

De roadmap is een initiatief van de Energy Board, een samenwerkingsverband van het bedrijfsleven, overheden en onderzoeksinstellingen in de energiesector van Noord-Holland Noord. De organisatie wil ontwikkelingen op het gebied van duurzame energie in de regio stimuleren en versnellen, om de regionale economie een boost te geven.

Roadmap

Om een rol van betekenis te gaan spelen, moeten betrokken bedrijven meer inzicht krijgen in de sector. Zoals de aanpak van maatschappelijke en economische ontwikkelingen, productontwikkeling en dienstenaanbod  en welke organisatie daar voor nodig is.

De Energy Board is betrokken bij verschillende initiatieven op het gebied van biomassateelt.  Een voorbeeld hiervan is het pas geopende Seaweed Centre (NSSC) bij het Koninklijk Nederlands Instituut voor Onderzoek der Zee (NIOZ), waar toegepast onderzoek wordt gedaan naar zeewier.

Bron: Noordtopics | Foto:  Akuppa John Wigham via Flickr 

Word nu Free Member en ontvang GRATIS 2x per week een nieuwsbrief met de belangrijkste duurzame ontwikkelingen. En download ook nog eens GRATIS al onze infographics. 

Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Elke dag selecteert de redactie van DuurzaamBedrijfsleven.nl het belangrijkste duurzame nieuws voor het bedrijfsleven. We schrijven korte, puntige artikelen over de nieuwste mogelijkheden in duurzaam ondernemen.Priority Partner voor de sector Energie
Onze Premium Partners
Onze Kennispartners

Nieuws over duurzame energie

In dit overzicht dagelijks het energienieuws uit binnen- en buitenland. We beschrijven en vergelijken duurzame stappen van multinationals, wetenschappelijke doorbraken en veelbelovende concepten van start-ups. We richten ons op hernieuwbare energiebronnen als windenergie, biomassa, waterkracht, aardwarmte en zonne-energie. Ook innovaties in kernenergie, kernfusie, fossiele energiecentrales, energieopslag en smart grids komen aan bod.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Energie