China installeert 16 gigawatt aan windenergie in 2013

China installeert 16 gigawatt aan windenergie in 2013

17-04-2014 16:20 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

China heeft vorig jaar meer dan 16 gigawatt aan windenergievermogen geïnstalleerd. Dat is bijna de helft van de totale stijging van windenergie in de wereld.

China werkt hard aan het toevoegen van windenergie aan de nationale energiemix. De toevoeging van 16 gigawatt staat gelijk aan een stijging van 22 procent ten opzichte van het jaar ervoor. Windenergie op zee kon echter niet meeprofiteren- daar is de stijging slechts 39 megawatt.

Het totaal aan geïnstalleerd vermogen bedraagt in China nu meer dan 92 gigawatt. Dat is hoger dan het aandeel kernenergie in het land. Voor 2014 streeft de grootmacht ernaar nog eens 18 gigawatt bij te plaatsen.

Dominant

China, de grootste energieverbruiker ter wereld, investeert op grote schaal in hernieuwbare energie in de strijd tegen luchtvervuiling in de grote steden en industriegebieden. In 2013 plaatste het land 12 gigawatt aan zonnepanelen. In 2014 moet het aandeel zon met nog eens 14 megawatt toenemen. Volgens analisten is China de dominante factor op de markt voor hernieuwbare energie, nu de Verenigde Staten meer inzetten op schaliegas en -olie.

In 2013 werd wereldwijd 35,5 gigawatt aan windenergie bijgebouwd. Na China was de stijging het grootst in Duitsland (3 gigawatt) en Groot-Brittannië (1,8 gigawatt).

Bron: CleanTechnica, Bloomberg | Foto: Steve Wilson via Flickr

Word nu Free Member: gratis nieuwsbrief en online toegang tot meer nieuws en achtergronden.

Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Elke dag selecteert de redactie van DuurzaamBedrijfsleven.nl het belangrijkste duurzame nieuws voor het bedrijfsleven. We schrijven korte, puntige artikelen over de nieuwste mogelijkheden in duurzaam ondernemen.Priority Partner voor de sector Energie
Onze Premium Partners
Onze Kennispartners

Nieuws over duurzame energie

In dit overzicht dagelijks het energienieuws uit binnen- en buitenland. We beschrijven en vergelijken duurzame stappen van multinationals, wetenschappelijke doorbraken en veelbelovende concepten van start-ups. We richten ons op hernieuwbare energiebronnen als windenergie, biomassa, waterkracht, aardwarmte en zonne-energie. Ook innovaties in kernenergie, kernfusie, fossiele energiecentrales, energieopslag en smart grids komen aan bod.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Energie