Zonvermogen Nederland bijna verdubbeld

Zonvermogen Nederland bijna verdubbeld

24-04-2014 10:28 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Binnen een jaar is het zonvermogen dat particulieren en bedrijven genereren, bijna verdubbeld. Op 1 april dit jaar was 651 megawatt geregistreerd, tegen 347 megawatt in juli 2013.

Volgens Netbeheer Nederland staat 651 megawatt zonvermogen gelijk aan 162.422 zonnecentrales. De officiële hoeveelheid ligt waarschijnlijk nog hoger, omdat particulieren en bedrijven zelf hun installaties moeten aanmelden bij Netbeheer. De registratie betreft 80 tot 90 procent van alle installaties in Nederland.

De brancheorganisatie verklaart de toename door de opkomst van collectieve projecten. In het oosten en zuidoosten komen relatief veel grote zonneprojecten van de grond.

Naast zonnepanelen registreren de netbeheerders ook andere installaties die energie opwekken, zoals een windmolen of een HR-e ketel. Ze hebben die gegevens nodig om het elektriciteitsnet geschikt te houden voor teruglevering.

Bron: Netbeheer Nederland | Foto: Pujanak via Wikipedia

Word nu Free Member en download GRATIS alle infographics met de belangrijkste ontwikkelingen.

Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Elke dag selecteert de redactie van DuurzaamBedrijfsleven.nl het belangrijkste duurzame nieuws voor het bedrijfsleven. We schrijven korte, puntige artikelen over de nieuwste mogelijkheden in duurzaam ondernemen.Priority Partner voor de sector Energie
Onze Premium Partners
Onze Kennispartners

Nieuws over duurzame energie

In dit overzicht dagelijks het energienieuws uit binnen- en buitenland. We beschrijven en vergelijken duurzame stappen van multinationals, wetenschappelijke doorbraken en veelbelovende concepten van start-ups. We richten ons op hernieuwbare energiebronnen als windenergie, biomassa, waterkracht, aardwarmte en zonne-energie. Ook innovaties in kernenergie, kernfusie, fossiele energiecentrales, energieopslag en smart grids komen aan bod.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Energie