VS stappen naar WHO om zonnepanelen India

VS stappen naar WHO om zonnepanelen India

24-04-2014 15:08 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

De Verenigde Staten stappen naar de Wereldhandelsorganisatie (WHO) vanwege een handelsconflict met India. Het Aziatische land houdt de import tegen van Amerikaanse onderdelen van zonnepanelen, ten gunste van de eigen producenten.

India verplicht leveranciers om lokaal geproduceerde onderdelen voor zonnepanelen te gebruiken. Tot 2011 was India op dit terrein de tweede grootste afzetmarkt voor de Verenigde Staten, na Japan. De Verenigde Staten zeggen dat de handelsbarrière in strijd is met de regels van de WHO. Iets wat India zelf tegenspreekt. Het land kijkt op haar beurt met argusogen naar de VS, die met verschillende overheidsmaatregelen de eigen fabrikanten ondersteunen.

Verschillende actiegroepen in de VS hebben de Amerikaanse regering opgeroepen te stoppen met de zaak. Het zou slechts kortetermijnbelangen dienen en de opmars van hernieuwbare energie hinderen.

India is op weg om in 2020 de grootste zonne-energieproducent ter wereld te worden. Het land streeft ernaar tegen die tijd 20 gigawatt aan zonnestroom te genereren, om onafhankelijk te zijn van buitenlandse grondstoffen.

Bron: Reuters | Foto: Hiroo Yamagata via Flickr

Word nu Free Member: gratis nieuwsbrief en online toegang tot meer nieuws en achtergronden.

Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Elke dag selecteert de redactie van DuurzaamBedrijfsleven.nl het belangrijkste duurzame nieuws voor het bedrijfsleven. We schrijven korte, puntige artikelen over de nieuwste mogelijkheden in duurzaam ondernemen.Priority Partner voor de sector Energie
Onze Premium Partners
Onze Kennispartners

Nieuws over duurzame energie

In dit overzicht dagelijks het energienieuws uit binnen- en buitenland. We beschrijven en vergelijken duurzame stappen van multinationals, wetenschappelijke doorbraken en veelbelovende concepten van start-ups. We richten ons op hernieuwbare energiebronnen als windenergie, biomassa, waterkracht, aardwarmte en zonne-energie. Ook innovaties in kernenergie, kernfusie, fossiele energiecentrales, energieopslag en smart grids komen aan bod.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Energie