Arizona opent 's werelds grootste zonnepark

Arizona opent 's werelds grootste zonnepark

02-05-2014 11:24 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

In de Amerikaanse staat Arizona is de bouw van 's werelds grootste zonnepark afgerond. 

Met een oppervlakte van bijna 1000 hectare en een vermogen van 290 megawatt legt het park de lat op het gebied van zonnestroom weer een stukje hoger. De bouw van de Agua Caliente zonnecentrale duurde vier jaar en kostte in totaal $ 1,8 mrd. De opgewekte stroom wordt geleverd aan het net van Californië en is voldoende voor ongeveer 100.000 Amerikaanse huishoudens.

Met zijn 5,2 miljoen panelen is het zonnepark officieel de grootste ter wereld. Die positie zal het park echter niet lang behouden. De Topaz Solar Farm in Californië zal, eenmaal compleet, 550 megawatt opwekken. Dat zal naar verwachting in 2015 zijn.

Zonnestroom heeft de afgelopen vijf jaar een enorme groei doorgemaakt, en wordt steeds aantrekkelijker voor energieproducenten. Volgens analisten zal de groei van zonnestroom in 2014 opnieuw records breken.

Bron: cleanenergyactionproject, Sustainablebusiness | Foto: MidAmerican Renewables via Youtube

Word nu Free Member en ontvang de laatste duurzame ontwikkelingen gratis in je inbox. Met nu tijdelijk een GRATIS digitaal exemplaar van ons magazine.

Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Elke dag selecteert de redactie van DuurzaamBedrijfsleven.nl het belangrijkste duurzame nieuws voor het bedrijfsleven. We schrijven korte, puntige artikelen over de nieuwste mogelijkheden in duurzaam ondernemen.Priority Partner voor de sector Energie
Onze Premium Partners
Onze Kennispartners

Nieuws over duurzame energie

In dit overzicht dagelijks het energienieuws uit binnen- en buitenland. We beschrijven en vergelijken duurzame stappen van multinationals, wetenschappelijke doorbraken en veelbelovende concepten van start-ups. We richten ons op hernieuwbare energiebronnen als windenergie, biomassa, waterkracht, aardwarmte en zonne-energie. Ook innovaties in kernenergie, kernfusie, fossiele energiecentrales, energieopslag en smart grids komen aan bod.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Energie