Windenergiesector India krijgt stimulans van $200 mln

Windenergiesector India krijgt stimulans van $200 mln

09-05-2014 16:00 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

De Amerikaanse multinational General Electric wil zijn aandeel in de Indiase windenergie voor 2016 verdubbelen. Het bedrijf investeert daarom $200 mln in een windmolenfabriek.

De fabriek wordt gebouwd in Pune, in het westen van India. GE wil de fabricage van windmolenonderdelen voor de hele Indiase markt concentreren in het land zelf. Voor componenten als turbinebladen doet het bedrijf een beroep op lokale leveranciers. Ook heeft het bedrijf plannen om onderdelen te produceren voor zowel de Indiase markt als de exportmarkt.

General Electric is een mondiaal opererend technologie-, elektronica- en dienstenconcern. Het bedrijf is onder andere actief op het gebied van windenergie, elektriciteitscentrales en vliegtuigen.

Hoge efficiëntie

De investeringskosten voor windenergieprojecten in India zijn aanzienlijk gestegen, omdat de beste locaties al zijn volgebouwd. Projectontwikkelaars moeten noodgedwongen uitwijken naar plaatsen waar de gemiddelde windsnelheid lager is. Eerder deze maand is GE begonnen met de ontwikkeling van een windturbine met een vermogen van 1,7 megawatt, bedoeld voor het opwekken van energie bij weinig wind.

GE verwacht een groeiende vraag naar windturbines als gevolg van de National Wind Energy Mission, een overheidsproject om de windenergiesector te stimuleren. De Indiase National Offshore Wind Energy Authority gaat zich bezighouden met de uitbreiding van het aantal offshore windenergieprojecten.

India is de vijfde grootste producent van windenergie ter wereld, met een geïnstalleerde capaciteit van 19 gigawatt. Windenergie  levert zo’n 65 procent van de totale capaciteit aan hernieuwbare energie in het land.

Bron:  Cleantechnica, The Economic Times | Foto: Yahoo via Flickr

Word nu Free Member en ontvang GRATIS 2x per week een nieuwsbrief met de belangrijkste duurzame ontwikkelingen. En download ook nog eens GRATIS al onze infographics. 

Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Elke dag selecteert de redactie van DuurzaamBedrijfsleven.nl het belangrijkste duurzame nieuws voor het bedrijfsleven. We schrijven korte, puntige artikelen over de nieuwste mogelijkheden in duurzaam ondernemen.Priority Partner voor de sector Energie
Onze Premium Partners
Onze Kennispartners

Nieuws over duurzame energie

In dit overzicht dagelijks het energienieuws uit binnen- en buitenland. We beschrijven en vergelijken duurzame stappen van multinationals, wetenschappelijke doorbraken en veelbelovende concepten van start-ups. We richten ons op hernieuwbare energiebronnen als windenergie, biomassa, waterkracht, aardwarmte en zonne-energie. Ook innovaties in kernenergie, kernfusie, fossiele energiecentrales, energieopslag en smart grids komen aan bod.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Energie