Vliegen op zonne-energie

09-07-2012 10:39 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

 

Afgelopen vrijdag vloog het revolutionaire zonne-vliegtuig Solar Impulse van het Marokkaanse Rabat naar Madrid. De vlucht was onderdeel van een test om aan te tonen dat het mogelijk is alleen op zonne-energie te vliegen.

Een team van negentig mensen werkte aan de Solar Impulse, die met een spanwijdte van 64 meter grotendeels uit zonnepanelen bestaat. Op 24 mei maakte het toestel zijn eerste intercontinentale vlucht, vanuit Zwitserland via Madrid naar Rabat.

Vlucht van achttien uur

Afgelopen vrijdag vloog piloot Bertrand Piccard terug van Rabat naar Madrid. De vlucht van zo’n 900 kilometer duurde ruim achttien uur, waarbij het toestel een snelheid van zestig kilometer per uur bereikte. De vlucht was extra lastig vanwege hevige zijwinden boven het Iberisch Schiereiland .

"De technologie van het vliegtuig heeft eens te meer haar betrouwbaarheid en capaciteit om energie te besparen bewezen”, zegt André Borschberg, piloot en CEO van het Solar Impulse project. “Deze vlucht heeft ons zelfs nog meer over het vliegtuig geleerd, want we konden door winden sneller vliegen dan de snelheid van het vliegtuig."

Bron: hln.be Foto: Stephanie Booth

Word nu Free Member en download GRATIS alle infographics met de belangrijkste ontwikkelingen.

Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Elke dag selecteert de redactie van DuurzaamBedrijfsleven.nl het belangrijkste duurzame nieuws voor het bedrijfsleven. We schrijven korte, puntige artikelen over de nieuwste mogelijkheden in duurzaam ondernemen.Priority Partner voor de sector Energie
Onze Premium Partners
Onze Kennispartners

Nieuws over duurzame energie

In dit overzicht dagelijks het energienieuws uit binnen- en buitenland. We beschrijven en vergelijken duurzame stappen van multinationals, wetenschappelijke doorbraken en veelbelovende concepten van start-ups. We richten ons op hernieuwbare energiebronnen als windenergie, biomassa, waterkracht, aardwarmte en zonne-energie. Ook innovaties in kernenergie, kernfusie, fossiele energiecentrales, energieopslag en smart grids komen aan bod.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Energie