TexelEnergie wint prijs duurzaam ondernemen

TexelEnergie wint prijs duurzaam ondernemen

14-05-2014 12:16 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

TexelEnergie heeft de Koning Willem I plaquette voor duurzaam ondernemerschap ontvangen. De energiecoöperatie werd door de jury geroemd als voorbeeld van de participatiesamenleving.

Brendan de Graaf van TexelEnergie (links op de foto) ontving de prijs uit handen van Koningin Máxima. Volgens de jury is TexelEnergie een inspirerend voorbeeld voor de participatiesamenleving. Hierin nemen burgers meer verantwoordelijkheid voor hun leven en de omgeving. De coöperatie loopt voorop in omvang, groei, winstgevendheid en continuïteit.

TexelEnergie is opgericht in 2007 om groene stroom te leveren en het eiland voor 2020 hiermee zelfvoorzienend te maken. De organisatie heeft geen winstoogmerk. Het verdiende geld wordt altijd opnieuw geïnvesteerd in het bedrijf. Er lopen projecten op het gebied van biovergisting, slimme energiemeters en de aanleg van een zonneweide met 3200 zonnepanelen.

Nominaties

De Koning Willem I prijs is een van de belangrijkste prijzen voor Nederlands ondernemerschap, en wordt eens in de twee jaar uitgereikt. In 2012 won het Hengelose bedrijf  Norm-teq, dat werkt aan innovatieve oplossingen voor de renovatie van oude flats en kantoorpanden.

Andere kanshebbers voor de plaquette waren dit jaar tapijttegelfabrikant Interface en vloerenspecialist Unipro B.V. Interface werkt met haar ‘Mission Zero’ aan een productieproces zonder impact op het milieu. Unipro B.V. opent vrijdag haar duurzame fabrieksgebouw.

De Koning Willem I prijs heeft in totaal drie categorieën. Koninklijke FrieslandCampina N.V. won in de categorie Groot Bedrijf voor haar integraal ketenbeheer, de MKB-prijs werd door maritieme dienstverlener KOTUG International B.V. in de wacht gesleept.

Bron: Smith Communicatie, TexelEnergie | Foto: Smith Communicatie 

Word nu Free Member en ontvang GRATIS 2x per week een nieuwsbrief met de belangrijkste duurzame ontwikkelingen. En download ook nog eens GRATIS al onze infographics. 

Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Elke dag selecteert de redactie van DuurzaamBedrijfsleven.nl het belangrijkste duurzame nieuws voor het bedrijfsleven. We schrijven korte, puntige artikelen over de nieuwste mogelijkheden in duurzaam ondernemen.Priority Partner voor de sector Energie
Onze Premium Partners
Onze Kennispartners

Nieuws over duurzame energie

In dit overzicht dagelijks het energienieuws uit binnen- en buitenland. We beschrijven en vergelijken duurzame stappen van multinationals, wetenschappelijke doorbraken en veelbelovende concepten van start-ups. We richten ons op hernieuwbare energiebronnen als windenergie, biomassa, waterkracht, aardwarmte en zonne-energie. Ook innovaties in kernenergie, kernfusie, fossiele energiecentrales, energieopslag en smart grids komen aan bod.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Energie