Start-up Solease bereikt cleantech-finale

Start-up Solease bereikt cleantech-finale

16-05-2014 07:18 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

De Nederlandse start-up Solease is doorgedrongen tot de finale van het Cleantech Forum in Stockholm. Het Utrechtse bedrijf mag zijn business model presenteren voor alle grote investeerders in de sector.

Solease biedt als enige in Nederland klanten de mogelijkheid hun zonnepanelen te kopen of te huren. In dat laatste geval installeert het bedrijf de zonnepanelen en zorgt voor onderhoud, reparatie en de verzekering voor een vast bedrag per maand. Mensen die niet kunnen of willen investeren in zonnepanelen kunnen toch overschakelen op zonnestroom. De gemiddelde besparing op de elektriciteitsrekening kan oplopen tot 15 procent.

Springplank

Het Cleantech Forum is een van de belangrijkste evenementen voor cleantech bedrijven. In het verleden diende het Forum als springplank voor voormalige start-ups als Tesla Motors, slimme thermostatenfabrikant Nest en softwarebedrijf Opower. Volgende week neemt Solease het op tegen beginnende bedrijven uit onder meer Duitsland, Frankrijk en Nieuw-Zeeland.

Verhuur van zonnepanelen bestaat in de Verenigde Staten al langer en is daar uitgegroeid tot een miljardenbusiness. SolarCity en SunRun haalden $6.5 mrd op voor projectfinanciering. SolarCity ging in 2012 naar de beurs en is zo'n € 3,5 miljard. Het bedrijf verwacht voor 2015 een verdubbeling van de groei tot een geïnstalleerd vermogen van 1 gigawatt.

Solease ziet dezelfde groeimogelijkheden en zoekt financiers om het concept in heel Europa aan te bieden. Volgens oprichter Pierre Vermeulen heeft de Europese markt een potentieel van € 30 mrd aan jaarlijkse huurinkomsten.

Bron: Solease, Cleantech Forum | Foto: Cleantech Forum Stockholm

 

Word nu Free Member: gratis nieuwsbrief en online toegang tot meer nieuws en achtergronden.

Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Elke dag selecteert de redactie van DuurzaamBedrijfsleven.nl het belangrijkste duurzame nieuws voor het bedrijfsleven. We schrijven korte, puntige artikelen over de nieuwste mogelijkheden in duurzaam ondernemen.Priority Partner voor de sector Energie
Onze Premium Partners
Onze Kennispartners

Nieuws over duurzame energie

In dit overzicht dagelijks het energienieuws uit binnen- en buitenland. We beschrijven en vergelijken duurzame stappen van multinationals, wetenschappelijke doorbraken en veelbelovende concepten van start-ups. We richten ons op hernieuwbare energiebronnen als windenergie, biomassa, waterkracht, aardwarmte en zonne-energie. Ook innovaties in kernenergie, kernfusie, fossiele energiecentrales, energieopslag en smart grids komen aan bod.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Energie