Sungevity neemt het Nederlandse Zonline over

Sungevity neemt het Nederlandse Zonline over

22-05-2014 18:39 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

De Nederlandse leverancier van zonnepanelen Zonline wordt overgenomen door het Amerikaanse Sungevity. Sungevity wil Amsterdam gebruiken als springplank naar Europa.

“Of we worden een Europese speler of het houdt op. Er is geen middenweg. Zonline blijft geen bedrijf met maar zes man.” Dat zei mede-oprichter en directeur Roebyem Anders twee jaar geleden in een interview met DuurzaamBedrijfsleven. Zonline had toen net de eerste klant binnengehaald. Het werd de eerste optie. Zonline gaat verder als Sungevity Europe.

Zonline werkte al langer samen met Sungevity. Het bedrijf ziet de overname als een promotie van de activiteiten. Het hoofdkantoor voor de Europese activiteiten komt eveneens in Amsterdam. Voor de klanten verandert er niets, behalve dat zij meer zekerheden krijgen met betrouwbare en duurzame garanties, laat het bedrijf weten.

Sungevity is een van de grote spelers op de Amerikaanse markt voor particulieren. Het bedrijf verkoopt en verhuurt zonnepanelen. Het bedrijf ontwerpt op afstand zonnesystemen op maat met de 'Remote Solar Design' tool. Door in de offerte precies aan te geven waar de panelen het meest efficiënt zijn, is het onmogelijk te veel of te weinig voor een woonhuis of kantoor te bestellen. Vooral als verhuurder van zonnepanelen is het bedrijf in de VS succesvol.

Het Nederlandse Zonline gebruikt bij het opstellen van offertes eenzelfde systeem, maar dan uitsluitend voor de verkoop. Op basis van satellietbeelden en een Remote Solar design maakt Zonline een offerte. Het voordeel van de offerte op afstand is dat ook mensen met een handicap dit werk kunnen doen. Ook in dit sociale aspect hebben beide bedrijven elkaar gevonden.

Sungevity heeft wereldwijd meer dan 10.000 klanten en is, naast de VS en Nederland, ook actief in Australië.

Bron: Zonline | Foto: Zonline

Lees hier het lange interview met Andrew Birch van Sungevity.

 

Word nu Free Member: gratis nieuwsbrief en online toegang tot meer nieuws en achtergronden.

Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Elke dag selecteert de redactie van DuurzaamBedrijfsleven.nl het belangrijkste duurzame nieuws voor het bedrijfsleven. We schrijven korte, puntige artikelen over de nieuwste mogelijkheden in duurzaam ondernemen.Priority Partner voor de sector Energie
Onze Premium Partners
Onze Kennispartners

Nieuws over duurzame energie

In dit overzicht dagelijks het energienieuws uit binnen- en buitenland. We beschrijven en vergelijken duurzame stappen van multinationals, wetenschappelijke doorbraken en veelbelovende concepten van start-ups. We richten ons op hernieuwbare energiebronnen als windenergie, biomassa, waterkracht, aardwarmte en zonne-energie. Ook innovaties in kernenergie, kernfusie, fossiele energiecentrales, energieopslag en smart grids komen aan bod.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Energie