Wees duurzaam, kijk voetbal in de kroeg

Wees duurzaam, kijk voetbal in de kroeg

18-06-2014 16:37 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Tijdens de voetbalwedstrijd Nederland-Spanje hebben Nederlanders zo’n 10 procent minder energie gebruikt dan op een gemiddeld avond.

Volgens energiemaatschappij Eneco zijn daar verschillende redenen voor te bedenken. Tijdens de wedstrijd is waarschijnlijk nauwelijks aandacht besteed aan gebruikelijke huishoudelijke taken als stofzuigen, de was of de vaat. Ook hebben veel voetbalfans samen naar de wedstrijd gekeken, zodat in totaal minder televisies aanstonden.

Ook het bedrijfsleven droeg zijn steentje bij vanwege het ‘vrijdagmiddageffect’. Werknemers gingen eerder naar huis om de wedstrijd te kunnen zien. Daardoor  is in kantoren en bedrijfspanden zo’n 5 procent minder energie verbruikt.

De afname van 10 procent in het Nederlandse energieverbruik is niet gering. Zelfs tijdens het milieu-evenement Earth Hour, waarop overal ter wereld bedrijven en huizen een uur het licht uit doen, is nooit meer dan 10 procent energie bespaard.

Voor de kraker Nederland-Australië verwacht Eneco opnieuw een lager energieverbruik van ongeveer 10 procent.

Bron: Eneco | Foto: Youtube

Word nu Free Member en ontvang GRATIS 2x per week een nieuwsbrief met de belangrijkste duurzame ontwikkelingen. En download ook nog eens GRATIS al onze infographics. 

Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Elke dag selecteert de redactie van DuurzaamBedrijfsleven.nl het belangrijkste duurzame nieuws voor het bedrijfsleven. We schrijven korte, puntige artikelen over de nieuwste mogelijkheden in duurzaam ondernemen.Priority Partner voor de sector Energie
Onze Premium Partners
Onze Kennispartners

Nieuws over duurzame energie

In dit overzicht dagelijks het energienieuws uit binnen- en buitenland. We beschrijven en vergelijken duurzame stappen van multinationals, wetenschappelijke doorbraken en veelbelovende concepten van start-ups. We richten ons op hernieuwbare energiebronnen als windenergie, biomassa, waterkracht, aardwarmte en zonne-energie. Ook innovaties in kernenergie, kernfusie, fossiele energiecentrales, energieopslag en smart grids komen aan bod.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Energie