Cofely bouwt 1500 oplaadpunten in Gelderland

Cofely bouwt 1500 oplaadpunten in Gelderland

25-06-2014 09:24 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

In de provincie Gelderland komen 1500 extra openbare oplaadpunten voor elektrische auto's. Technisch dienstverlener Cofely Nederland voert de opdracht uit. Deze zomer zijn de eerste oplaadpalen al beschikbaar.

Volgens de provincie gaat het om de grootste concessie voor een netwerk van openbare oplaadpunten ter wereld. Omdat de provincie de opdrachtgever is, is het project bovendien 1,5 jaar sneller voltooid vergeleken met afzonderlijke gemeentelijke concessies. Het is voor het eerst dat een provincie hierin het voortouw neemt. Het tekort aan openbare oplaadplekken in de provincie is in een klap opgelost.

Cofely Nederland gaat het netwerk in 62 gemeenten bouwen en exploiteren. In Rotterdam heeft het concern al een netwerk van 950 oplaadpunten in beheer. De dienstverlener investeert zelf mee en zorgt ervoor dat de oplaadlocaties 10 jaar lang beschikbaar zijn.

Gedurende die periode is een vast tarief gegarandeerd. Gelderse overheden ondersteunen het laadnetwerk financieel om de prijs laag te houden. Volgens Jacco van der Burg, Business Developer Elektrisch Vervoer bij Cofely zorgt het initiatief voor een enorme stroomversnelling in de plaatsing van publieke laadpunten.

In Gelderland rijden ongeveer 7.000 elektrische en plug-in hybrides rond, op een totaal van ongeveer 35.000 in heel Nederland.

Bron Cofely Nederland, Provincie Gelderland | Foto: Annemieke Traag, via Twitter

Word nu Free Member en ontvang de laatste duurzame ontwikkelingen gratis in je inbox. Met nu tijdelijk een GRATIS digitaal exemplaar van ons magazine.

Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Elke dag selecteert de redactie van DuurzaamBedrijfsleven.nl het belangrijkste duurzame nieuws voor het bedrijfsleven. We schrijven korte, puntige artikelen over de nieuwste mogelijkheden in duurzaam ondernemen.Priority Partner voor de sector Energie
Onze Premium Partners
Onze Kennispartners

Nieuws over duurzame energie

In dit overzicht dagelijks het energienieuws uit binnen- en buitenland. We beschrijven en vergelijken duurzame stappen van multinationals, wetenschappelijke doorbraken en veelbelovende concepten van start-ups. We richten ons op hernieuwbare energiebronnen als windenergie, biomassa, waterkracht, aardwarmte en zonne-energie. Ook innovaties in kernenergie, kernfusie, fossiele energiecentrales, energieopslag en smart grids komen aan bod.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Energie