Eneco geeft 400.000 windobligaties uit

Eneco geeft 400.000 windobligaties uit

02-07-2014 11:39 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Elke Nederlander kan vanaf woensdag 2 juli een stukje windenergie kopen. Energieproducent Eneco brengt 400.000 obligaties uit.

Eneco wil met de uitgifte meer Nederlanders de kans geven om te participeren in windenergie. De prijs van een ‘HollandseWind Certificaat’ is met € 25,- laag gehouden. Op die manier zijn er veel obligaties beschikbaar en is de drempel om in te stappen laag. De uitgifte is ook bedoeld om meer steun voor windenergie te creëren door er financieel belang aan te koppelen. De jaarlijkse rente varieert van 2,5 tot 3,5 procent afhankelijk van de windkracht.

De deelnemers hoeven geen klant te zijn van Eneco. Met de obligatieverkoop lost het energiebedrijf een lening af voor windpark De Beemden in West-Brabant. De obligaties lopen vijf jaar, maar tussentijds verkopen is ook mogelijk. De goedkeuring van de Autoriteit Financiële Markten laat nog even op zich wachten, maar het risico op een negatief oordeel is klein volgens Eneco.

Er zijn al verschillende manieren voor particulieren om te investeren in windenergie. Vanaf € 200 bent u bijvoorbeeld eigenaar van een ‘Winddeel’, waarmee de klant tegelijkertijd windstroom krijgt tegen een vaste prijs. Het aanbod is echter beperkt: er is een wachtlijst. De wat meer vermogende particulier kan vanaf € 1030,- mede-eigenaar worden van een windmolen van beleggingsfonds Meewind. Ook bedrijven en overheden kunnen hierin participeren.

Bron: Nieuws.nl, Eneco | Foto: IIVQ via Wikimedia Commons

Word nu Free Member en ontvang GRATIS 2x per week een nieuwsbrief met de belangrijkste duurzame ontwikkelingen. En download ook nog eens GRATIS al onze infographics. 

Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Elke dag selecteert de redactie van DuurzaamBedrijfsleven.nl het belangrijkste duurzame nieuws voor het bedrijfsleven. We schrijven korte, puntige artikelen over de nieuwste mogelijkheden in duurzaam ondernemen.Priority Partner voor de sector Energie
Onze Premium Partners
Onze Kennispartners

Nieuws over duurzame energie

In dit overzicht dagelijks het energienieuws uit binnen- en buitenland. We beschrijven en vergelijken duurzame stappen van multinationals, wetenschappelijke doorbraken en veelbelovende concepten van start-ups. We richten ons op hernieuwbare energiebronnen als windenergie, biomassa, waterkracht, aardwarmte en zonne-energie. Ook innovaties in kernenergie, kernfusie, fossiele energiecentrales, energieopslag en smart grids komen aan bod.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Energie