Kamp verlaagt grondvergoeding windmolens

Kamp verlaagt grondvergoeding windmolens

04-07-2014 11:24 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Minister Kamp van Economische Zaken verlaagt de grondvergoeding voor windmolens. Hiermee wil de minister prijsopdrijving voorkomen. 

Dit schrijft Kamp in een brief aan de Tweede Kamer als reactie op vragen van GroenLinks-kamerlid Liesbeth van Tongeren.

In april werd al bekend dat het kabinet zichzelf in de vingers snijdt door hoge vergoedingen voor grond waarop windmolens staan. Kamp wijst erop dat grondprijzen voor windmolens onredelijk hoog liggen in vergelijking tot de omringende landbouwgrond.

De hoge vergoeding komt in belangrijke mate door het subsidiebeleid van de overheid. De grondvergoeding uit de Stimulering Duurzame Energieproductie (SDE+) heeft prijzen opgedreven. Daardoor zijn ze niet meer marktconform, terwijl dat juist wel het doel was.

De grondvergoeding uit de SDE+ daalt daarom met 10 procent tot € 4,8 per megawattuur. De prijs zal de komende jaren geleidelijk verder dalen.

Bron: Rijksoverheid | Foto: Sander de Kraker

Word nu Free Member: gratis nieuwsbrief en online toegang tot meer nieuws en achtergronden.

Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Elke dag selecteert de redactie van DuurzaamBedrijfsleven.nl het belangrijkste duurzame nieuws voor het bedrijfsleven. We schrijven korte, puntige artikelen over de nieuwste mogelijkheden in duurzaam ondernemen.Priority Partner voor de sector Energie
Onze Premium Partners
Onze Kennispartners

Nieuws over duurzame energie

In dit overzicht dagelijks het energienieuws uit binnen- en buitenland. We beschrijven en vergelijken duurzame stappen van multinationals, wetenschappelijke doorbraken en veelbelovende concepten van start-ups. We richten ons op hernieuwbare energiebronnen als windenergie, biomassa, waterkracht, aardwarmte en zonne-energie. Ook innovaties in kernenergie, kernfusie, fossiele energiecentrales, energieopslag en smart grids komen aan bod.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Energie