Duurzame ‘kerncentrale’ in Gent

Duurzame ‘kerncentrale’ in Gent

07-07-2014 07:21 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

In Gent moet in 2017 een groene ‘kerncentrale’ zijn verrezen. Het betreft een biomassacentrale die onder meer olijfpitten (oftewel kernen) verbrandt.

De biomassacentrale wordt ontwikkeld door Belgian Eco Energy (BEE), een producent en leverancier van duurzame energie in België. De centrale met een capaciteit van 200 megawatt kan voldoen aan de stroomvraag van 450.000 huishoudens.

Ironisch genoeg wordt de biomassacentrale Bee Power Gent gebouwd op het terrein van de Ghent Coal Terminal aan het kanaal Gent-Terneuzen. Hier komen ook al veel houtpellets aan land, maar die bron van duurzame energie is omstreden. Zo zouden er in de VS en Canada bossen voor worden gekapt die niet duurzaam beheerd zijn.

De centrale van BEE zal daarom draaien op andere biomassa, zoals bamboe, eucalyptus en restanten van olijven en zonnebloempitten.

Bron: Nieuwsblad.be | Foto: Stew Dean via Flickr.com

Word nu Free Member en ontvang GRATIS 2x per week een nieuwsbrief met de belangrijkste duurzame ontwikkelingen. En download ook nog eens GRATIS al onze infographics. 

Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Elke dag selecteert de redactie van DuurzaamBedrijfsleven.nl het belangrijkste duurzame nieuws voor het bedrijfsleven. We schrijven korte, puntige artikelen over de nieuwste mogelijkheden in duurzaam ondernemen.Priority Partner voor de sector Energie
Onze Premium Partners
Onze Kennispartners

Nieuws over duurzame energie

In dit overzicht dagelijks het energienieuws uit binnen- en buitenland. We beschrijven en vergelijken duurzame stappen van multinationals, wetenschappelijke doorbraken en veelbelovende concepten van start-ups. We richten ons op hernieuwbare energiebronnen als windenergie, biomassa, waterkracht, aardwarmte en zonne-energie. Ook innovaties in kernenergie, kernfusie, fossiele energiecentrales, energieopslag en smart grids komen aan bod.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Energie