3 x 30 duurzaam: de 3 best gelezen verhalen

3 x 30 duurzaam: de 3 best gelezen verhalen

05-07-2014 08:15 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Drie nieuwsberichten die u niet mag missen. In drie keer 30 seconden. Iedere zaterdag presenteert DuurzaamBedrijfsleven.nl de best gelezen verhalen. Over innovatie, een doorbraak in duurzaam ondernemen en opvallend nieuws.

 

1. Eneco geeft 400.000 windobligaties uit

 

Elke Nederlander kan vanaf woensdag 2 juli een stukje windenergie kopen. Energieproducent Eneco brengt 400.000 obligaties uit.

Eneco wil met de uitgifte meer Nederlanders de kans geven om te participeren in windenergie. De prijs van een ‘HollandseWind Certificaat’ is met € 25,- laag gehouden. Op die manier zijn er veel obligaties beschikbaar en is de drempel om in te stappen laag. De uitgifte is ook bedoeld om meer steun voor windenergie te creëren door er financieel belang aan te koppelen. De jaarlijkse rente varieert van 2,5 tot 3,5 procent afhankelijk van de windkracht.

Meer weten? Lees verder.

 

2. TNO maakt biobrandstof met enzymencocktail

 

De auto voltanken met duurzame bio-ethanol is een grote stap dichterbij gekomen. Onderzoeksinstituut TNO heeft een techniek ontwikkeld die plantenresten goedkoper omzet in biobrandstof.

De nieuwe techniek gebruikt lignocellulose als grondstof. Dat is onverteerbaar materiaal uit bijvoorbeeld hout, stro en gras. Het was al wel mogelijk om lignocellulose om te zetten in ethanol, maar commercieel niet aantrekkelijk. TNO gebruikt nu enzymen, biologische katalysators, die helpen met de omzetting van plantenresten. Door een zorgvuldig samengestelde enzymencocktail is een kosteneffectieve productie eindelijk haalbaar, zegt TNO.

Meer weten? Lees verder.

 

3. Video Duurzaam in 3 minuten | True Pricing

 

Als we in de winkel een product kopen, dan gaan we ervan uit dat die prijs ‘klopt’. Maar meestal betalen we niet de werkelijke prijs van een product.

Hoe werkt dat? En wat is de werkelijke prijs van een product?

Bekijk de video

Foto Header: Windmolen Dong Energy

Word nu Free Member en ontvang de laatste duurzame ontwikkelingen gratis in je inbox. Met nu tijdelijk een GRATIS digitaal exemplaar van ons magazine.

Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Elke dag selecteert de redactie van DuurzaamBedrijfsleven.nl het belangrijkste duurzame nieuws voor het bedrijfsleven. We schrijven korte, puntige artikelen over de nieuwste mogelijkheden in duurzaam ondernemen.Priority Partner voor de sector Energie
Onze Premium Partners
Onze Kennispartners

Nieuws over duurzame energie

In dit overzicht dagelijks het energienieuws uit binnen- en buitenland. We beschrijven en vergelijken duurzame stappen van multinationals, wetenschappelijke doorbraken en veelbelovende concepten van start-ups. We richten ons op hernieuwbare energiebronnen als windenergie, biomassa, waterkracht, aardwarmte en zonne-energie. Ook innovaties in kernenergie, kernfusie, fossiele energiecentrales, energieopslag en smart grids komen aan bod.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Energie