Overheid komt windmolenklagers tegemoet

Overheid komt windmolenklagers tegemoet

10-07-2014 13:03 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Zo'n 400 woningen in de buurt van bestaande windmolens komen in aanmerking voor een isolatieprogramma tegen geluidsoverlast.

Dit schrijft staatssecretaris Wilma Mansveld van Infrastructuur in een brief aan de Tweede Kamer. Sinds 2011 geldt een nieuwe, strengere geluidsnorm. Maar er staan ook woningen in de buurt van windmolens die voor die tijd zijn gebouwd en dus meer lawaai maken. Uit onderzoek van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM), in opdracht van het ministerie, blijkt dat ongeveer 400 woningen te maken hebben met een hogere geluidsbelasting dan de bestaande norm van 47 dB.

Als de betrokken huiseigenaren dat willen, krijgen zij van het ministerie subsidie om hun woning te laten isoleren. Afhankelijk van hun aantal is daarvoor maximaal € 6,5 mln uitgetrokken. Belangstellenden krijgen nog te horen hoe zij zich hiervoor kunnen aanmelden.

Bron: Rijksoverheid | Foto: L.J. Hettema

Word nu Free Member en ontvang GRATIS 2x per week een nieuwsbrief met de belangrijkste duurzame ontwikkelingen. En download ook nog eens GRATIS al onze infographics. 

Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Elke dag selecteert de redactie van DuurzaamBedrijfsleven.nl het belangrijkste duurzame nieuws voor het bedrijfsleven. We schrijven korte, puntige artikelen over de nieuwste mogelijkheden in duurzaam ondernemen.Priority Partner voor de sector Energie
Onze Premium Partners
Onze Kennispartners

Nieuws over duurzame energie

In dit overzicht dagelijks het energienieuws uit binnen- en buitenland. We beschrijven en vergelijken duurzame stappen van multinationals, wetenschappelijke doorbraken en veelbelovende concepten van start-ups. We richten ons op hernieuwbare energiebronnen als windenergie, biomassa, waterkracht, aardwarmte en zonne-energie. Ook innovaties in kernenergie, kernfusie, fossiele energiecentrales, energieopslag en smart grids komen aan bod.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Energie