Agenda: bijeenkomst RVO-tender energie-innovatie

Agenda: bijeenkomst RVO-tender energie-innovatie

21-07-2014 13:52 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) organiseert twee informatiebijeenkomsten over de regeling Demonstratie Energie Innovatie (DEI).

De regeling is bedoeld voor technologiegerichte projecten die energie besparen, hernieuwbare energie opwekken en/of het gebruik ervan stimuleren. Bedrijven en instellingen kunnen zich aanmelden voor financiering van productpresentaties en de demonstratie van processen en diensten. De eerste tender is inmiddels geopend.

Projecten

In aanmerking komen projecten die zijn verbonden met alle mogelijke vormen van hernieuwbare energie: wind en zonne, aerothermie (warmte in de omgevingslucht), hydrothermie (warmte in het oppervlaktewater) en geothermie. Ook bedrijven met initiatieven voor energie uit de oceanen, waterkracht, biomassa, stortgas, gas van rioolzuiveringsinstallaties en biogas kunnen een aanvraag indienen.

Binnen de regeling is het mogelijk om, naast de kosten voor demonstratie, ook kosten voor industrieel onderzoek en experimentele ontwikkeling op te voeren. De omvang hiervan is echter beperkt en vooral bedoeld om tijdens de demonstratiefase nog aanvullende zaken te onderzoeken.

De informatiebijeenkomsten vinden plaats op dinsdag 26 augustus en donderdag 11 september van 13:00 - 16:30 uur in de Jaarbeurs te Utrecht.

Bron: Rijksdienst voor Ondernemend Nederland | Foto: Rijkswaterstaat, Harry van Reeken 

Word nu Free Member: gratis nieuwsbrief en online toegang tot meer nieuws en achtergronden.

RVO

Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Elke dag selecteert de redactie van DuurzaamBedrijfsleven.nl het belangrijkste duurzame nieuws voor het bedrijfsleven. We schrijven korte, puntige artikelen over de nieuwste mogelijkheden in duurzaam ondernemen.Priority Partner voor de sector Energie
Onze Premium Partners
Onze Kennispartners

Nieuws over duurzame energie

In dit overzicht dagelijks het energienieuws uit binnen- en buitenland. We beschrijven en vergelijken duurzame stappen van multinationals, wetenschappelijke doorbraken en veelbelovende concepten van start-ups. We richten ons op hernieuwbare energiebronnen als windenergie, biomassa, waterkracht, aardwarmte en zonne-energie. Ook innovaties in kernenergie, kernfusie, fossiele energiecentrales, energieopslag en smart grids komen aan bod.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Energie