Eneco haalt 1,25 miljoen op met windobligaties

Eneco haalt 1,25 miljoen op met windobligaties

31-07-2014 11:12 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Energieleverancier Eneco heeft met de verkoop van HollandseWind certificaten € 1,25 mln opgehaald.

De verkoop van de obligaties in windpark De Beemden bij Etten-Leur begon afgelopen week. Inmiddels zijn 50.000 van de 400.000 certificaten verkocht, meldt Eneco. Het energiebedrijf laat particulieren beleggen in de hoop zoveel mogelijk mensen kennis te laten maken met windenergie. Een kwart van de ruim 1200 kopers van de HollandseWind-certificaten is geen klant bij Eneco.

Een obligatie kost 25 euro en heeft een looptijd van vijf jaar. De minimale rente is 2,5 procent en afhankelijk van de windsnelheden, die worden gemeten in De Bilt, kan die rente oplopen tot 3.5 procent. Op het windpark De Beemden staan vijf windmolens van 2 megawatt per stuk die al in gebruik zijn.

Bron: Eneco | Foto: Eneco

Word nu Free Member en download GRATIS alle infographics met de belangrijkste ontwikkelingen.

Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Elke dag selecteert de redactie van DuurzaamBedrijfsleven.nl het belangrijkste duurzame nieuws voor het bedrijfsleven. We schrijven korte, puntige artikelen over de nieuwste mogelijkheden in duurzaam ondernemen.



Priority Partner voor de sector Energie
Onze Premium Partners
Onze Kennispartners

Nieuws over duurzame energie

In dit overzicht dagelijks het energienieuws uit binnen- en buitenland. We beschrijven en vergelijken duurzame stappen van multinationals, wetenschappelijke doorbraken en veelbelovende concepten van start-ups. We richten ons op hernieuwbare energiebronnen als windenergie, biomassa, waterkracht, aardwarmte en zonne-energie. Ook innovaties in kernenergie, kernfusie, fossiele energiecentrales, energieopslag en smart grids komen aan bod.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Energie