Sharp investeert in energieopslag

Sharp investeert in energieopslag

04-08-2014 07:45 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

De Japanse elektronica- en zonnepanelenfabrikant Sharp gaat de markt op met commerciële energieopslagsystemen. De Amerikaanse staat Californië maakt als eerste kennis met SmartStorage.

SmartStorage werkt in combinatie met zonnepanelen of als een op zichzelf staand systeem. De grote lithium-ion accu's zijn speciaal ontwikkeld voor bedrijven en de industrie. Ook grootverbruikers zonder zonnepanelen op het dak kunnen hun elektriciteitsrekening flink verlagen, zegt Sharp.

Zij besparen op de zogeheten demand charges. Dat is een heffing bovenop de elektriciteitsrekening die wordt bepaald aan de hand van de piekbelasting. Het opslagsysteem, dat achter de elektriciteitsmeter is opgesteld, maakt telkens een inschatting van de stroomvraag en houdt de piekbelasting zo beperkt mogelijk. Volgens Sharp verdient de accu zichzelf terug door een veel lagere heffing.

 

Marktaandeel

 

Het Japanse bedrijf is een van de grote spelers op de zonne-energiemarkt. Sharp verkocht in 2013 voor 1,6 gigawatt aan zonnepanelen. Wat betreft wereldwijd marktaandeel staat Sharp op de zesde plaats. Daar komt nu de markt voor commerciële accu's bij. Sharp wil de komende drie jaar 50 megawatt aan opslag installeren. Analisten verwachten dat de capaciteit van energieopslagsystemen in de VS in 2020 groeit tot 600 megawatt.

Californië is de eerste Amerikaanse staat waar SmartStorage te koop is. Later dit jaar komen andere staten aan bod.

Bron: Sharp, Energy Managers Today, Business Wire, PV Tech Storage | Foto: Sharp

 

Word nu Free Member en ontvang de laatste duurzame ontwikkelingen gratis in je inbox. Met nu tijdelijk een GRATIS digitaal exemplaar van ons magazine.

Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Elke dag selecteert de redactie van DuurzaamBedrijfsleven.nl het belangrijkste duurzame nieuws voor het bedrijfsleven. We schrijven korte, puntige artikelen over de nieuwste mogelijkheden in duurzaam ondernemen.Priority Partner voor de sector Energie
Onze Premium Partners
Onze Kennispartners

Nieuws over duurzame energie

In dit overzicht dagelijks het energienieuws uit binnen- en buitenland. We beschrijven en vergelijken duurzame stappen van multinationals, wetenschappelijke doorbraken en veelbelovende concepten van start-ups. We richten ons op hernieuwbare energiebronnen als windenergie, biomassa, waterkracht, aardwarmte en zonne-energie. Ook innovaties in kernenergie, kernfusie, fossiele energiecentrales, energieopslag en smart grids komen aan bod.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Energie