Eneco legt laatste leiding stadsverwarming Rotterdam

Eneco legt laatste leiding stadsverwarming Rotterdam

04-08-2014 07:15 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Energiebedrijf Eneco heeft de laatste buizen gelegd voor de nieuwe stadsverwarming in Rotterdam-Noord.

De afvalenergiecentrale AVR in Rozenburg voorziet de noordoever van de havenstad vanaf oktober van restwarmte. De Leiding over Noord is 16,8 kilometer lang. De aanleg heeft negen maanden geduurd. De komende maanden worden de leidingen gevuld met zo’n 13.000 kubieke meter gedemineraliseerd water.

Het ondergrondse leidingennetwerk levert duurzame restwarmte aan 95.000 woningen en bedrijven. Ook Schiedam en Vlaardingen gaan gebruik maken van de stadsverwarming. De regio Rotterdam bespaart daarmee 95 kiloton CO2 per jaar. Dat is een uitstootreductie van ongeveer 60 procent vergeleken met het gebruik van gas.

Er is een soortgelijke leiding die restwarmte van de afvalenergiecentrale naar Rotterdam-Zuid brengt. Die is vorig jaar in gebruik genomen.

Bron: Eneco | Foto: Eneco

Word nu Free Member: gratis nieuwsbrief en online toegang tot meer nieuws en achtergronden.

Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Elke dag selecteert de redactie van DuurzaamBedrijfsleven.nl het belangrijkste duurzame nieuws voor het bedrijfsleven. We schrijven korte, puntige artikelen over de nieuwste mogelijkheden in duurzaam ondernemen.Priority Partner voor de sector Energie
Onze Premium Partners
Onze Kennispartners

Nieuws over duurzame energie

In dit overzicht dagelijks het energienieuws uit binnen- en buitenland. We beschrijven en vergelijken duurzame stappen van multinationals, wetenschappelijke doorbraken en veelbelovende concepten van start-ups. We richten ons op hernieuwbare energiebronnen als windenergie, biomassa, waterkracht, aardwarmte en zonne-energie. Ook innovaties in kernenergie, kernfusie, fossiele energiecentrales, energieopslag en smart grids komen aan bod.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Energie