SITA Australië wint hoge duurzaamheidsprijs

SITA Australië wint hoge duurzaamheidsprijs

05-08-2014 14:45 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

SITA Australië heeft een hoge prijs voor duurzaamheid in de wacht gesleept tijdens de Australian Business Awards 2014.

De Australische tak van het afvalverwerkingsbedrijf ontving de prijs voor een innovatieve methode waarbij organische restmaterialen en verpakkingen van elkaar worden gescheiden. Verpakkingen waar nog etensresten in zitten, zijn lastig te sorteren, omdat de infrarood scanners het materiaal niet herkennen. Het gaat om flessen voor saus, koffiecups en -pads, theezakjes en blikken met dierenvoedsel. In Australië belanden die meestal op de stort.

Door de restjes te verwijderen, wint de afvalverwerker herbruikbaar organisch materiaal terug. Bijvoorbeeld voor compost. De schoongemaakte verpakkingen zijn vervolgens wel recyclebaar. Het concept wordt toegepast voor grote klanten als voedselproducenten en winkelbedrijven. Ook zij profiteren van de vinding door lagere stortkosten.

Volgens Peter Stephens van SITA Australië is het bedrijf de enige afvalverwerker in het land die deze service aanbiedt.

Bron: SITA, Food Magazine | Foto: Marc Wellekötter

Word nu Free Member en download GRATIS alle infographics met de belangrijkste ontwikkelingen.

Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Elke dag selecteert de redactie van DuurzaamBedrijfsleven.nl het belangrijkste duurzame nieuws voor het bedrijfsleven. We schrijven korte, puntige artikelen over de nieuwste mogelijkheden in duurzaam ondernemen.Priority Partner voor de sector Energie
Onze Premium Partners
Onze Kennispartners

Nieuws over duurzame energie

In dit overzicht dagelijks het energienieuws uit binnen- en buitenland. We beschrijven en vergelijken duurzame stappen van multinationals, wetenschappelijke doorbraken en veelbelovende concepten van start-ups. We richten ons op hernieuwbare energiebronnen als windenergie, biomassa, waterkracht, aardwarmte en zonne-energie. Ook innovaties in kernenergie, kernfusie, fossiele energiecentrales, energieopslag en smart grids komen aan bod.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Energie