China stelt toename zonne-energie bij

China stelt toename zonne-energie bij

08-08-2014 08:15 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

China heeft de doelstellingen voor 2014 voor nieuw geïnstalleerd vermogen voor zonne-energie verlaagd van 14 gigawatt naar 13 gigawatt.

De Chinese doelstellingen waren gesplitst in lokale zonne-energieprojecten met een totaal vermogen van 8 gigawatt en grote zonnecentrales van in totaal 6 gigawatt. De reden voor de bijstelling is niet bekendgemaakt, meldt de website PV Tech. Het lijkt erop dat het aantal nieuwe decentrale projecten tegenvalt, terwijl daar juist de groei vandaan moet komen.

China heeft in 2014 ruim 3 gigawatt aan vermogen bijgeplaatst, blijkt uit cijfers van het Chinese Nationale Energie Agentschap (NEA). Analisten verwachten dat de grote bulk volgt in de tweede helft van dit jaar. De autoriteiten proberen kleinere projecten te stimuleren door de administratieve rompslomp terug te dringen.

Het milieubureau van Beijing heeft bijna op hetzelfde moment laten weten dat in 2020 alle kolencentrales in zes districten rond de hoofdstad gaan sluiten. Ook toeleveringsbedrijven en fabrieken die steenkool verstoken gaan dicht, meldt het Chinese persbureau Xinhua. Eerder had de centrale overheid de bouw van nieuwe kolencentrales rond de hoofdstad al verboden. De maatregel is onderdeel van de strijd tegen luchtvervuiling en de daarmee samenhangende gezondheidsproblemen in Beijing.

Bron: Business Spectator, PV Tech | Foto: Mitch Altman, via Flickr

Word nu Free Member: gratis nieuwsbrief en online toegang tot meer nieuws en achtergronden.

Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Elke dag selecteert de redactie van DuurzaamBedrijfsleven.nl het belangrijkste duurzame nieuws voor het bedrijfsleven. We schrijven korte, puntige artikelen over de nieuwste mogelijkheden in duurzaam ondernemen.Priority Partner voor de sector Energie
Onze Premium Partners
Onze Kennispartners

Nieuws over duurzame energie

In dit overzicht dagelijks het energienieuws uit binnen- en buitenland. We beschrijven en vergelijken duurzame stappen van multinationals, wetenschappelijke doorbraken en veelbelovende concepten van start-ups. We richten ons op hernieuwbare energiebronnen als windenergie, biomassa, waterkracht, aardwarmte en zonne-energie. Ook innovaties in kernenergie, kernfusie, fossiele energiecentrales, energieopslag en smart grids komen aan bod.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Energie