Energy Floors laat Feyenoord-fans springen

Energy Floors laat Feyenoord-fans springen

08-08-2014 13:00 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Supporters van Feyenoord gaan dit najaar stroom opwekken voor De Kuip. Het Rotterdamse bedrijf Energy Floors legt in het stadion elektriciteits-opwekkende tegels.

Door op de tegels te springen of eroverheen te lopen wekken de fans stroom op. Energy Floors levert voor de proef twintig tot veertig tegels, en is nog op zoek naar de ideale plaats in het stadion. De tribunes lijken voor de hand te liggen. Andere mogelijkheden zijn de gangen bij de toiletten of de ingang van het stadion. Het bedrijf hoopt na een geslaagde test de stroom-opwekkende vloeren te mogen leveren als De Kuip ingrijpend wordt verbouwd.

Ook Rusland heeft belangstelling voor de vinding. Komende week begint Energy Floors een vijf jaar durend project in de hoofdstad Moskou. Bij het onderzoeksinstituut van de Russische Spoorwegen komt een testopstelling te liggen. De spoorwegen willen hun perrons mogelijk voorzien van de Rotterdamse tegels.

De stroomopwekkende vloeren kregen in 2008 wereldwijde bekendheid na de introductie bij Club Watt in Rotterdam. Daar zorgden de dansers voor elektriciteit.

Bron: Energy Floors, RTV Rijnmond | Foto: Dennis Peeters, via Wikipedia

Word nu Free Member en download GRATIS alle infographics met de belangrijkste ontwikkelingen.

Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Elke dag selecteert de redactie van DuurzaamBedrijfsleven.nl het belangrijkste duurzame nieuws voor het bedrijfsleven. We schrijven korte, puntige artikelen over de nieuwste mogelijkheden in duurzaam ondernemen.Priority Partner voor de sector Energie
Onze Premium Partners
Onze Kennispartners

Nieuws over duurzame energie

In dit overzicht dagelijks het energienieuws uit binnen- en buitenland. We beschrijven en vergelijken duurzame stappen van multinationals, wetenschappelijke doorbraken en veelbelovende concepten van start-ups. We richten ons op hernieuwbare energiebronnen als windenergie, biomassa, waterkracht, aardwarmte en zonne-energie. Ook innovaties in kernenergie, kernfusie, fossiele energiecentrales, energieopslag en smart grids komen aan bod.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Energie