PWC: prijs steenkool daalt met 10 procent

PWC: prijs steenkool daalt met 10 procent

11-08-2014 07:45 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Door het groeiende aanbod van goedkope steenkool uit de Verenigde Staten daalt de prijs van steenkool.  Het adviesbureau PWC verwacht de komende jaren een prijsdaling van 10 procent.

Dat meldt de NOS op zijn website. Het klimaatbeleid van de Amerikaanse president Barack Obama, dat het gebruik van steenkool ontmoedigt, leidt tot een overschot. Energiecentrales in de VS moeten hun CO2-uitstoot voor 2030 met 30 procent verminderen ten opzichte van 2005. De belastingen op steenkool gaan omhoog om het gebruik van gas te stimuleren.

Producenten proberen hun voorraden nu elders af te zetten. De afgelopen drie jaar is de doorvoer van Amerikaanse steenkool via de Rotterdamse haven toegenomen met 50 procent per jaar. PWC schat het komende aanbod op 200 miljoen ton.

Volgens het adviesbureau bemoeilijkt dit de ontwikkeling van hernieuwbare energiebronnen. "Goedkope kolen zorgen voor lagere energieprijzen", zegt Paul Nillesen van PWC tegen de NOS. "Windenergie wordt daardoor onaantrekkelijker. Als we die willen blijven stimuleren, moet daar dus meer subsidiegeld naartoe".

Bron: NOS | Foto: US Bureau Of Land Management

Word nu Free Member en ontvang de laatste duurzame ontwikkelingen gratis in je inbox. Met nu tijdelijk een GRATIS digitaal exemplaar van ons magazine.

Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Elke dag selecteert de redactie van DuurzaamBedrijfsleven.nl het belangrijkste duurzame nieuws voor het bedrijfsleven. We schrijven korte, puntige artikelen over de nieuwste mogelijkheden in duurzaam ondernemen.Priority Partner voor de sector Energie
Onze Premium Partners
Onze Kennispartners

Nieuws over duurzame energie

In dit overzicht dagelijks het energienieuws uit binnen- en buitenland. We beschrijven en vergelijken duurzame stappen van multinationals, wetenschappelijke doorbraken en veelbelovende concepten van start-ups. We richten ons op hernieuwbare energiebronnen als windenergie, biomassa, waterkracht, aardwarmte en zonne-energie. Ook innovaties in kernenergie, kernfusie, fossiele energiecentrales, energieopslag en smart grids komen aan bod.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Energie