Grootste producent zonnepanelen doorbreekt grens

Grootste producent zonnepanelen doorbreekt grens

15-08-2014 07:30 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

's Werelds grootste producent van zonnepanelen, Yingli Solar, heeft een indrukwekkende grens doorbroken: het bedrijf heeft wereldwijd in totaal tien gigawatt aan zonnepanelen verkocht.

Yingli Solar heeft meer dan 40 miljoen PV-modules (één zonnepaneel bestaat uit meerdere modules) verscheept naar meer dan 50 landen wereldwijd. Volgens het bedrijf kunnen deze zonnepanelen, mits ze volledig operationeel zijn, op jaarbasis 12 miljard kilowattuur produceren. Dat is equivalent aan 10 procent van totale stroomverbruik in Nederland of de helft van alle Nederlandse huishoudens.

Door het grote aantal panelen dat Yingli verscheept geven de afzetmarkten van het bedrijf ook een goed beeld van de opkomst van zonne-energie wereldwijd. Daar zijn verschuivingen te zien. In het laatste kwartaal van 2013 leverde Yingli 53 procent van zijn zonnepanelen af in China zelf. Slechts 16 procent werd verscheept naar opkomende markten buiten de grote landen VS (ongeveer 20 procent), Europa (11 procent) en China.

De producent van zonnepanelen schat nu dat in 2014 de Chinese afzetmarkt goed zal zijn voor 31 procent van zijn verkopen. Ook in de VS en Europa zal de afzetmarkt iets krimpen. De opkomende markten tonen juist explosieve groei: Yingli verwacht daar dit jaar 36 procent van zijn zonnepanelen af te zetten.

Bron: Cleantechnica | Foto: Lance Cheung via Flickr.com

Word nu Free Member en ontvang GRATIS 2x per week een nieuwsbrief met de belangrijkste duurzame ontwikkelingen. En download ook nog eens GRATIS al onze infographics. 

Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Elke dag selecteert de redactie van DuurzaamBedrijfsleven.nl het belangrijkste duurzame nieuws voor het bedrijfsleven. We schrijven korte, puntige artikelen over de nieuwste mogelijkheden in duurzaam ondernemen.Priority Partner voor de sector Energie
Onze Premium Partners
Onze Kennispartners

Nieuws over duurzame energie

In dit overzicht dagelijks het energienieuws uit binnen- en buitenland. We beschrijven en vergelijken duurzame stappen van multinationals, wetenschappelijke doorbraken en veelbelovende concepten van start-ups. We richten ons op hernieuwbare energiebronnen als windenergie, biomassa, waterkracht, aardwarmte en zonne-energie. Ook innovaties in kernenergie, kernfusie, fossiele energiecentrales, energieopslag en smart grids komen aan bod.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Energie