Drijvende zonnecentrales voor Japan

Drijvende zonnecentrales voor Japan

01-09-2014 07:30 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Door het gebrek aan geschikte bouwgrond in Japan bouwt een consortium met onder meer Kyocera 30 drijvende zonneprojecten. De eerste twee komen in april volgend jaar online.

Kyocera en Century Tokyo Leasing hebben aangekondigd 30 drijvende zonne-installaties te bouwen met een totaal geïnstalleerd vermogen van 60 megawatt, schrijft Bloomberg New Energy Finance. De bouw van de eerste twee zonne-eilanden, van respectievelijk 1,7 en 1,2 megawatt begint in september. Ze leveren in april volgend jaar de eerste stroom.

Kyocera is een van 's werelds grootste producenten van zonnepanelen. Het Franse bedrijf Ciel&Terre International levert de constructie waarop de zonnepanelen komen te liggen. De vlotten van hoogwaardig polyethyleen zijn bestand tegen UV-licht en na gebruik volledig recyclebaar.

Goedkoper

Bij de Japanse stad Okegawa City ligt al een eiland van 1,2 megawatt, dat in 2013 is opgeleverd door de West Holdings Group. Projecten voor zonne-energie op het water zijn over het algemeen goedkoper, onder meer omdat de aankoop en bouwrijp maken van grond niet nodig is, en zijn sneller klaar. Het rendement is hoger dan de opbrengst op de grond of een gebouw, door het koelende effect van water.

Ook India is van plan een eiland met zonnepanelen te bouwen. Eind dit jaar begint de aanleg van een proefeiland van 1 megawatt. Op termijn wil het land er een van maar liefst 50 megawatt realiseren.

Bron: Kyocera, Bloomberg New Energy Finance, Nikkei BP CleanTech Institute | Foto: Kyocera

Word nu Free Member en ontvang GRATIS 2x per week een nieuwsbrief met de belangrijkste duurzame ontwikkelingen. En download ook nog eens GRATIS al onze infographics. 

Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Elke dag selecteert de redactie van DuurzaamBedrijfsleven.nl het belangrijkste duurzame nieuws voor het bedrijfsleven. We schrijven korte, puntige artikelen over de nieuwste mogelijkheden in duurzaam ondernemen.Priority Partner voor de sector Energie
Onze Premium Partners
Onze Kennispartners

Nieuws over duurzame energie

In dit overzicht dagelijks het energienieuws uit binnen- en buitenland. We beschrijven en vergelijken duurzame stappen van multinationals, wetenschappelijke doorbraken en veelbelovende concepten van start-ups. We richten ons op hernieuwbare energiebronnen als windenergie, biomassa, waterkracht, aardwarmte en zonne-energie. Ook innovaties in kernenergie, kernfusie, fossiele energiecentrales, energieopslag en smart grids komen aan bod.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Energie