Agenda: Twee Nederlandse finalisten Green Challenge

Agenda: Twee Nederlandse finalisten Green Challenge

01-09-2014 11:37 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

De Postcode Loterij heeft vijf start-ups geselecteerd voor de finale van de Green Challenge. Onder hen zijn twee jonge Nederlandse duurzame ondernemers. 

De Green Challenge van de Postcode Loterij is een internationale competitie voor producten en diensten die zich onderscheiden door duurzaamheid, creativiteit en innovatie. Voor de start-up met het beste ondernemersplan ligt € 500.000 klaar. Een bedrijf moet in staat zijn het voorstel binnen twee jaar op de markt te brengen. De tweede plaats is goed voor € 200.000.

 

Twee Nederlandse kandidaten

 

Het concept One Nights Tent van Devin Malone voorziet festivalgangers van een tentje of zelfs een complete kampeeruitrusting met slaapzak en matje die ze na afloop weer kunnen inleveren. Bezoekers reserveren de gewenste spullen van te voren. Behalve voor de uitrusting betalen ze ook een statiegeldbedrag. Na afloop van het evenement krijgen ze dat geld terug als ze de tent of slaapzak weer inleveren. One Nights Tent zorgt vervolgens voor recycling van het materiaal. De start-up leverde zijn diensten al op onder meer Lowlands en Down the Rabbit Hole.

Bluerise, verbonden aan Yes!Delft, heeft een technologie ontwikkeld die de warmte en koude van de oceanen optimaal gebruikt. De warmte is via een warmtewisselaar te gebruiken voor het opwekken van stroom, het dieper gelegen koude water koelt gebouwen, en zeewater is na ontzilting geschikt voor bijvoorbeeld de landbouw.

De overige kanshebbers komen uit Groot-Brittannië (Bio-bean), Vietnam (Fargreen) en Frankrijk (Turbosail). De finale is op 11 september.

Bron: Postcode Loterij | Foto: Postcode Loterij

 

 

Word nu Free Member en download GRATIS alle infographics met de belangrijkste ontwikkelingen.

Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Elke dag selecteert de redactie van DuurzaamBedrijfsleven.nl het belangrijkste duurzame nieuws voor het bedrijfsleven. We schrijven korte, puntige artikelen over de nieuwste mogelijkheden in duurzaam ondernemen.Priority Partner voor de sector Energie
Onze Premium Partners
Onze Kennispartners

Nieuws over duurzame energie

In dit overzicht dagelijks het energienieuws uit binnen- en buitenland. We beschrijven en vergelijken duurzame stappen van multinationals, wetenschappelijke doorbraken en veelbelovende concepten van start-ups. We richten ons op hernieuwbare energiebronnen als windenergie, biomassa, waterkracht, aardwarmte en zonne-energie. Ook innovaties in kernenergie, kernfusie, fossiele energiecentrales, energieopslag en smart grids komen aan bod.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Energie