China: 100 gigawatt aan zonne-energie in 2018

China: 100 gigawatt aan zonne-energie in 2018

03-09-2014 07:15 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

China bereikt eind 2018 een geïnstalleerd vermogen aan zonne-energie van ruim 100 gigawatt. Dat voorspelt adviesbureau NPD Solarbuzz op basis van de voorspelde vraag.

Negen landen hebben dat jaar een geïnstalleerd zonnevermogen van ruim 5 gigawatt, schrijft analist Michael Barker van Solarbuzz. Meer dan dertig landen bereiken in 2018 de mijlpaal van 1 gigawatt en vijf landen, waaronder Japan en de Verenigde Staten, halen tussen de 10 en 50 gigawatt. Nederland doorbrak deze zomer de grens van 1 gigawatt.

China streeft hen allemaal voorbij met een verwacht geïnstalleerd vermogen van 100 gigawatt. Het land bezit dan 20 procent van de mondiale hoeveelheid zonne-installaties.

Ondertussen staan andere landen niet stil. Als voorbeeld noemt de analist de groei die Groot-Brittannië doormaakte. Het land heeft nu 5 gigawatt aan geïnstalleerd vermogen, waarvan 90 procent pas de afgelopen drie jaar is toegevoegd. Dat wil zeggen dat als de omstandigheden gunstig zijn, de ontwikkelingen sneller kunnen gaan dan verwacht.

Vorige maand voorspelde het adviesbureau Frost & Sullivan dat de wereldwijde markt voor zonne-energie in 2020 een totale omzet van $ 137 mrd behaalt.

Bron: Solarbuzz | Foto: Activ Solar, via Flickr

 

Word nu Free Member en download GRATIS alle infographics met de belangrijkste ontwikkelingen.

Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Elke dag selecteert de redactie van DuurzaamBedrijfsleven.nl het belangrijkste duurzame nieuws voor het bedrijfsleven. We schrijven korte, puntige artikelen over de nieuwste mogelijkheden in duurzaam ondernemen.Priority Partner voor de sector Energie
Onze Premium Partners
Onze Kennispartners

Nieuws over duurzame energie

In dit overzicht dagelijks het energienieuws uit binnen- en buitenland. We beschrijven en vergelijken duurzame stappen van multinationals, wetenschappelijke doorbraken en veelbelovende concepten van start-ups. We richten ons op hernieuwbare energiebronnen als windenergie, biomassa, waterkracht, aardwarmte en zonne-energie. Ook innovaties in kernenergie, kernfusie, fossiele energiecentrales, energieopslag en smart grids komen aan bod.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Energie