Eigenaar Gemini windpark gaat ook in Duitse wind

Eigenaar Gemini windpark gaat ook in Duitse wind

05-09-2014 16:11 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

De Duitse energiemaatschappij RWE verkoopt de meerderheid van zijn aandelen in drie windparken in het Duitse deel van de Noordzee. RWE heeft geld nodig door de oplopende kosten van de Energiewende.

Het Canadese Northland Power neemt 85 procent van de aandelen over. RWE blijft verantwoordelijk voor de levering van gespecialiseerd personeel.

Met de overname breidt Northland Power zijn activiteiten uit voor offshore windenergie in de Noordzee. Northland bezit 60 procent van de aandelen van het Nederlandse Gemini windpark voor de kust van Schiermonnikoog. Het megaproject is met 600 watt geïnstalleerd vermogen een van de grootste ter wereld. Met de bouw is een bedrag van een bedrag van $ 3,8 mrd gemoeid.

De drie windparken van RWE hebben samen een geïnstalleerd vermogen van ongeveer 1 gigawatt. De bouw van windpark Nordsee 1, van 332 megawatt, begint vermoedelijk in 2016 en komt begin 2017 online. Het project bestaat uit 54 windmolens voorzien van superturbines van 6 megawatt. De twee overige parken verkeren nog in de aanloopfase.

Dat RWE het moeilijk heeft is al langer bekend. RWE noteerde over 2013 een verlies van €2,8 mrd. De eerste keer in het bestaan van het concern dat het negatieve cijfers noteerde. Als verklaring noemde RWE de afwaardering van fossiele energiecentrales die het in Duitsland afleggen tegen hernieuwbare energie.

Bron: RWE, WindPower Offshore, Groene Courant | Foto: André Hofmeister, via Flickr

Word nu Free Member en ontvang GRATIS 2x per week een nieuwsbrief met de belangrijkste duurzame ontwikkelingen. En download ook nog eens GRATIS al onze infographics. 

Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Elke dag selecteert de redactie van DuurzaamBedrijfsleven.nl het belangrijkste duurzame nieuws voor het bedrijfsleven. We schrijven korte, puntige artikelen over de nieuwste mogelijkheden in duurzaam ondernemen.Priority Partner voor de sector Energie
Onze Premium Partners
Onze Kennispartners

Nieuws over duurzame energie

In dit overzicht dagelijks het energienieuws uit binnen- en buitenland. We beschrijven en vergelijken duurzame stappen van multinationals, wetenschappelijke doorbraken en veelbelovende concepten van start-ups. We richten ons op hernieuwbare energiebronnen als windenergie, biomassa, waterkracht, aardwarmte en zonne-energie. Ook innovaties in kernenergie, kernfusie, fossiele energiecentrales, energieopslag en smart grids komen aan bod.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Energie