3 x 30 duurzaam: de 3 best gelezen verhalen

3 x 30 duurzaam: de 3 best gelezen verhalen

06-09-2014 09:00 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Drie nieuwsberichten die u niet mag missen. In drie keer 30 seconden. Iedere zaterdag presenteert DuurzaamBedrijfsleven.nl de best gelezen verhalen. Over innovatie, een doorbraak in duurzaam ondernemen en opvallend nieuws.

 

1. Drijvende zonnecentrales voor Japan

 

Door het gebrek aan geschikte bouwgrond in Japan bouwt een consortium met onder meer Kyocera 30 drijvende zonneprojecten. De eerste twee komen in april volgend jaar online.

Kyocera en Century Tokyo Leasing hebben aangekondigd 30 drijvende zonne-installaties te bouwen met een totaal geïnstalleerd vermogen van 60 megawatt, schrijft Bloomberg New Energy Finance. De bouw van de eerste twee zonne-eilanden, van respectievelijk 1,7 en 1,2 megawatt begint in september. Ze leveren in april volgend jaar de eerste stroom.

Meer weten? Lees verder.

 

2. Brandstofcelfabriek haalt CO2 uit de lucht

 

Het Amerikaanse bedrijf FuelCell Energy is een stap dichter bij de commerciële toepassing van innovatieve CO2-afvang en opslag.

FuelCell Energy maakt gebruik van brandstofcel-technologie om CO2 uit de lucht te halen en te concentreren. Opmerkelijk genoeg is de afvang van CO2 een bijkomstig effect. De brandstofcelfabriek gebruikt de warme gassen van bijvoorbeeld een kolencentrale voor het opwekken van stroom.

Meer weten? Lees verder.

 

3. Waterstofauto kan tanken in Rhoon

 

Aan de A15 bij het Zuid-Hollandse Rhoon is het eerste publieke pompstation voor waterstofauto’s geopend. De komende jaren volgen er nog twintig.

Staatssecretaris Wilma Mansveld van Infrastructuur en Milieu opende het tankstation officieel. Zij liet ook de eerste waterstofauto zien met een Nederlandse kentekenplaat. Rijkswaterstaat bezit sinds kort twee waterstofauto’s van Hyundai. Het bereik van de Hyundai is ongeveer 600 kilometer. De auto’s van Rijkswaterstaat komen dus niet onverwacht stil te staan met een lege tank.

Meer weten? Lees verder.

Foto Header: screenpunk, via Flickr

Word nu Free Member en ontvang de laatste duurzame ontwikkelingen gratis in je inbox. Met nu tijdelijk een GRATIS digitaal exemplaar van ons magazine.

Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Elke dag selecteert de redactie van DuurzaamBedrijfsleven.nl het belangrijkste duurzame nieuws voor het bedrijfsleven. We schrijven korte, puntige artikelen over de nieuwste mogelijkheden in duurzaam ondernemen.Priority Partner voor de sector Energie
Onze Premium Partners
Onze Kennispartners

Nieuws over duurzame energie

In dit overzicht dagelijks het energienieuws uit binnen- en buitenland. We beschrijven en vergelijken duurzame stappen van multinationals, wetenschappelijke doorbraken en veelbelovende concepten van start-ups. We richten ons op hernieuwbare energiebronnen als windenergie, biomassa, waterkracht, aardwarmte en zonne-energie. Ook innovaties in kernenergie, kernfusie, fossiele energiecentrales, energieopslag en smart grids komen aan bod.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Energie