Europarlementsleden willen Energie- en Klimaatportefeuille niet combineren

Europarlementsleden willen Energie- en Klimaatportefeuille niet combineren

08-09-2014 16:11 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Volgens de nieuwssite EurActiv blijkt dat de voorzitter van de Europese Commissie Jean-Claude Juncker de portefeuilles Energie en Klimaat wil combineren.

Juncker voert momenteel nog gesprekken met kandidaat-commissarissen voor de vervulling van de functie. 25 parlementsleden zijn tegen de samenvoeging van een commissaris Energie en Klimaat, omdat dit de positie van de EU in toekomstige klimaatonderhandelingen kan verzwakken. Naast een onafhankelijke commissaris voor Energie willen zij ook een onafhankelijke commissaris voor Klimaat aanstellen om hiermee het belang te blijven benadrukken dat de EU het klimaat als een prioriteit ziet.

Een afzonderlijke commissaris voor Klimaat kan zich beter richten op zijn of haar taak. De samenwerking tussen beide afzonderlijke portefeuilles blijft hierbij van essentieel belang. Verder is het met het oog op een nieuw wereldwijd klimaatakkoord, niet het juiste moment om een tegenstrijdig signaal te sturen met betrekking tot het belang van een klimaatactie, stellen de parlementsleden.

Bron: ipsnews.be | Foto: Mathrong, via Flickr

Word nu Free Member en ontvang GRATIS 2x per week een nieuwsbrief met de belangrijkste duurzame ontwikkelingen. En download ook nog eens GRATIS al onze infographics. 

Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Elke dag selecteert de redactie van DuurzaamBedrijfsleven.nl het belangrijkste duurzame nieuws voor het bedrijfsleven. We schrijven korte, puntige artikelen over de nieuwste mogelijkheden in duurzaam ondernemen.Priority Partner voor de sector Energie
Onze Premium Partners
Onze Kennispartners

Nieuws over duurzame energie

In dit overzicht dagelijks het energienieuws uit binnen- en buitenland. We beschrijven en vergelijken duurzame stappen van multinationals, wetenschappelijke doorbraken en veelbelovende concepten van start-ups. We richten ons op hernieuwbare energiebronnen als windenergie, biomassa, waterkracht, aardwarmte en zonne-energie. Ook innovaties in kernenergie, kernfusie, fossiele energiecentrales, energieopslag en smart grids komen aan bod.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Energie