Wagner Solar verder onder Nederlandse vlag

Wagner Solar verder onder Nederlandse vlag

12-09-2014 16:00 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

De Nederlandse investeringsmaatschappij Sanderink neemt het failliete Duitse Wagner Solar over. Het bedrijf is een bekende naam in de zonne-energiesector.

De investeringsmaatschappij is eigenaar van verschillende internationaal opererende bedrijven, onder meer in de hernieuwbare energiesector en milieutechnologie. Wagner Solar ging in april dit jaar failliet, en maakt nu een doorstart onder de paraplu van Sanderink. Het Duitse bedrijf produceert zonnepanelen, zonnecollectoren en montagesystemen.

Wagner Solar leverde jarenlang de zonnecollectoren voor Dutch Solar Systems, eveneens eigendom van Sanderink, die het Nederlandse bedrijf onder de eigen naam verkocht. De huidige directeur van DSS, Brigitte van Egten, neemt ook Wagner Solar onder haar hoede. 'Beide bedrijven hebben steeds goed samengewerkt. Dat geeft mij de overtuiging van de hoge kwaliteit van de producten', zegt Van Egten in een verklaring.

 

Tevreden

 

Curator Jan Markus Planther is tevreden met het resultaat. 'Onder de huidige moeilijke marktomstandigheden was het lastig een investeerder te vinden die Wagner Solar een blijvende oplossing kon bieden', liet hij weten bij de bekendmaking van de overname. Over het bedrag dat daarmee is gemoeid, zijn geen mededelingen gedaan.

Het Duitse bedrijf bestaat al sinds 1979 en is met zijn 35-jarige ervaring een van de pioniers op het gebied van zonne-installatietechniek. Via partnerschappen en dochterondernemingen is Wagner Solar onder meer actief in Frankrijk, Spanje en de Verenigde Staten. Het concern behoudt de twee vestigingen met tachtig werknemers in de deelstaat Hessen, en blijft onder eigen naam opereren.

Bron: Groene Courant, Solar Magazine, PV Magazine, EUWID Neue Energien | Foto: Wagner Solar

Word nu Free Member en ontvang GRATIS 2x per week een nieuwsbrief met de belangrijkste duurzame ontwikkelingen. En download ook nog eens GRATIS al onze infographics. 

Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Elke dag selecteert de redactie van DuurzaamBedrijfsleven.nl het belangrijkste duurzame nieuws voor het bedrijfsleven. We schrijven korte, puntige artikelen over de nieuwste mogelijkheden in duurzaam ondernemen.Priority Partner voor de sector Energie
Onze Premium Partners
Onze Kennispartners

Nieuws over duurzame energie

In dit overzicht dagelijks het energienieuws uit binnen- en buitenland. We beschrijven en vergelijken duurzame stappen van multinationals, wetenschappelijke doorbraken en veelbelovende concepten van start-ups. We richten ons op hernieuwbare energiebronnen als windenergie, biomassa, waterkracht, aardwarmte en zonne-energie. Ook innovaties in kernenergie, kernfusie, fossiele energiecentrales, energieopslag en smart grids komen aan bod.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Energie