SunPower: 1 miljard zonnecellen

SunPower: 1 miljard zonnecellen

23-09-2014 09:00 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

De Amerikaanse zonnecellenfabrikant SunPower heeft sinds 2003 een recordaantal van 1 miljard zonnecellen geproduceerd.

SunPower zegt trots te zijn op de bijdrage die het bedrijf heeft geleverd aan de doorbraak van zonnepanelen als hernieuwbare energiebron, schrijft de Amerikaanse website SolarLove. Het geïnstalleerd vermogen aan zonnepanelen heeft in de afgelopen 11 jaar een jaarlijkse groei van 45 procent doorgemaakt. Het huidige geïnstalleerde vermogen is bijna 155 gigawatt, genoeg voor de stroombehoefte van 25 miljoen woningen.

Het bedrijf heeft uitbreidingsplannen voor een 350 megawattfaciliteit in de Filipijnen begin 2015. Daarnaast liggen plannen klaar om in 2017 nog eens een 1,8 gigawattinstallatie te bouwen.

In 2003 was de efficiëntie van de zonnecellen 20 procent. Inmiddels is dat toegenomen tot 24,2 procent. De zonnecellen van SunPower zijn de meest efficiënte zonnecellen voor huishoudelijk gebruik.

Dankzij de verhoging van de capaciteit verwacht SunPower de volgende miljard zonnecellen binnen vijf jaar te produceren. Door kostenreductie gaat de prijs steeds meer omlaag. SunPower verwacht dat er meer vraag is naar zonnepanelen.

Bron: Solar Love | Foto: Lance Cheung, via Flickr

Word nu Free Member en download GRATIS alle infographics met de belangrijkste ontwikkelingen.

Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Elke dag selecteert de redactie van DuurzaamBedrijfsleven.nl het belangrijkste duurzame nieuws voor het bedrijfsleven. We schrijven korte, puntige artikelen over de nieuwste mogelijkheden in duurzaam ondernemen.Priority Partner voor de sector Energie
Onze Premium Partners
Onze Kennispartners

Nieuws over duurzame energie

In dit overzicht dagelijks het energienieuws uit binnen- en buitenland. We beschrijven en vergelijken duurzame stappen van multinationals, wetenschappelijke doorbraken en veelbelovende concepten van start-ups. We richten ons op hernieuwbare energiebronnen als windenergie, biomassa, waterkracht, aardwarmte en zonne-energie. Ook innovaties in kernenergie, kernfusie, fossiele energiecentrales, energieopslag en smart grids komen aan bod.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Energie