Zonnelaboratorium Eternal Sun naar Turkije

Zonnelaboratorium Eternal Sun naar Turkije

23-09-2014 11:03 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Het Delftse techbedrijf Eternal Sun heeft het Turkse Standaard Instituut een zonnecertificeringslaboratorium geleverd. Turkije gebruikt het lab voor het testen van PV-modules en zonnecollectoren.

Het Nederlands high-tech bedrijf, gespecialiseerd in zonnesimulatoren, noemt het laboratorium uniek. In het lab is iedere bestaande zonnetechnologie te testen, zegt CTO Stefan Roest. De kunstzon bootst tot op 98 procent nauwkeurig natuurlijk zonlicht na. Daarmee is  het rendement van zonnepanelen heel precies te bepalen. Die informatie is nodig voor bijvoorbeeld de ontwikkeling van nieuwe zonne-energieprojecten.

Volgens project manager Semih Karagoz van het Turkse Standaard Instituut in Ankara ontwikkelt Turkije in een hoog tempo een nationale industrie voor de productie van zonnepanelen. Het land wil zich ook richten op de export. Met het laboratorium kan het instituut certificeringstesten uitvoeren voor zowel solar PV als solar thermisch.

Metingen

De Large Area Solar Simulator is een AAA-klasse zonnesimulator die verschillende typen metingen kan doen. Roest: "Dat maakt het lab bij uitstek geschikt voor het testen van de nieuwste dunne-film technologieën en opkomende technologieën als organische PV of perovskiet."

De start-up Eternal Sun, die opereert onder de vlag van Yes!Delft, wil bijdragen aan de ontwikkeling en groei van zonne-energie als hernieuwbare energiebron. Eerder dit jaar leverde het bedrijf een zonnesimulator aan het Indiase Instituut voor Technologie en lagen de deelnemende boten aan de Solar Challenge 2014 onder de Delftse kunstzon.

Bron: Eternal Sun | Foto: Yes!Delft

Word nu Free Member en ontvang GRATIS 2x per week een nieuwsbrief met de belangrijkste duurzame ontwikkelingen. En download ook nog eens GRATIS al onze infographics. 

Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Elke dag selecteert de redactie van DuurzaamBedrijfsleven.nl het belangrijkste duurzame nieuws voor het bedrijfsleven. We schrijven korte, puntige artikelen over de nieuwste mogelijkheden in duurzaam ondernemen.Priority Partner voor de sector Energie
Onze Premium Partners
Onze Kennispartners

Nieuws over duurzame energie

In dit overzicht dagelijks het energienieuws uit binnen- en buitenland. We beschrijven en vergelijken duurzame stappen van multinationals, wetenschappelijke doorbraken en veelbelovende concepten van start-ups. We richten ons op hernieuwbare energiebronnen als windenergie, biomassa, waterkracht, aardwarmte en zonne-energie. Ook innovaties in kernenergie, kernfusie, fossiele energiecentrales, energieopslag en smart grids komen aan bod.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Energie