Skigebied VS voor 70% op zonnestroom

Skigebied VS voor 70% op zonnestroom

01-10-2014 07:15 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Mount Abram in de Verenigde Staten zet een nieuwe stap als een van de duurzaamste skigebieden van het land. Het resort wil 70 procent van de elektriciteitsbehoefte winnen uit zon.

Het ski resort in het westen van de Amerikaanse staat Maine krijgt ruim 800 zonnepanelen. Met het zonneproject is een bedrag gemoeid van $ 940.000. De panelen leveren 280.000 kilowattuur per jaar. De initiatiefnemers verwachten de investering binnen vijf jaar terug te verdienen.

Mount Abram is een van de meest duurzaamste skigebieden in de Verenigde Staten. Het resort werkt aan een uitgebreid Clean Energy Game Plan, dat erop is gericht waar mogelijk gebruik te maken van lokaal beschikbare bronnen. Dat resulteerde eerder in verschillende initiatieven door verduurzaming. Voorbeelden zijn een energiezuinige sneeuwmachine, een biomassakachel, ‘carpool Friday’ en hergebruik van frituurolie voor brandstof. Ook zijn twee laadstations voor elektrische- en hybride auto’s gebouwd.

Mede-eigenaar Matt Hancock van het skigebied heeft een goede reden voor alle inspanningen, zegt hij in een interview met Sun Journal. "Wij dragen graag bij aan koude winters met veel sneeuw."

Bron: mtabram.com, wabi.tv, Solarmagazine, Sun Journal | Foto: Iwona Kellie, via Flickr

Word nu Free Member en ontvang GRATIS 2x per week een nieuwsbrief met de belangrijkste duurzame ontwikkelingen. En download ook nog eens GRATIS al onze infographics. 

Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Elke dag selecteert de redactie van DuurzaamBedrijfsleven.nl het belangrijkste duurzame nieuws voor het bedrijfsleven. We schrijven korte, puntige artikelen over de nieuwste mogelijkheden in duurzaam ondernemen.Priority Partner voor de sector Energie
Onze Premium Partners
Onze Kennispartners

Nieuws over duurzame energie

In dit overzicht dagelijks het energienieuws uit binnen- en buitenland. We beschrijven en vergelijken duurzame stappen van multinationals, wetenschappelijke doorbraken en veelbelovende concepten van start-ups. We richten ons op hernieuwbare energiebronnen als windenergie, biomassa, waterkracht, aardwarmte en zonne-energie. Ook innovaties in kernenergie, kernfusie, fossiele energiecentrales, energieopslag en smart grids komen aan bod.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Energie