Londense telefooncel hergebruikt als oplaadpunt

Londense telefooncel hergebruikt als oplaadpunt

02-10-2014 14:00 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

In de Britse hoofdstad Londen hebben de inwoners er een uniek en duurzaam oplaadpunt bij voor hun mobiele telefoon. Twee ondernemende studenten gaven de klassieke telefooncel een tweede leven.

Sinds de komst van de mobiele telefoon raken de karakteristieke rode telefooncellen in het Londense straatbeeld langzaam maar zeker overbodig. Tijd voor een nieuwe bestemming voor de bekende Red Box, vonden de twee pas-afgestudeerde studenten Kristy Kenney en Harold Craston. Hun onderneming Solarbox London was het directe resultaat.

Zij ontwierpen met hulp van een ondersteunende cursus aan de Hub Youth Academy de Solarbox. Voorbijgangers kunnen hier bij een van de vier aanwezige stopcontacten hun telefoon, tablet of andere mobiele apparatuur gratis en en duurzaam opladen. Boven op het dak van de cabine zorgt een zonnepaneel voor stroom. De groene telefooncel werkt ook 's nachts, dankzij het gebruik van een energieopslagsysteem.

Tijdens hun studie aan de London’s School Economics (LSE) bedachten zij de Solarbox en wonnen daar afgelopen zomer £ 5,000 mee in de Low Carbon Entrepreneur wedstrijd. Die wordt ieder jaar georganiseerd door burgemeester Boris Johnson van Londen. Met het geld konden ze hun idee verder uitwerken.

De eerste Solarbox staat aan de drukke winkelstraat Tottenham Court Road. In januari 2015 willen Kenney en Craston een tweede box openen. De kosten verdienen zij terug door advertentieruimte in de telefooncellen te verkopen.

Om de boxen nog wat meer te laten opvallen is de Red Box toepasselijk groen geverfd.

Bron: Solarbox London, de Standaard, Reuters | Foto: Hanna R Kenny, via Instagram

Word nu Free Member en download GRATIS alle infographics met de belangrijkste ontwikkelingen.

Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Elke dag selecteert de redactie van DuurzaamBedrijfsleven.nl het belangrijkste duurzame nieuws voor het bedrijfsleven. We schrijven korte, puntige artikelen over de nieuwste mogelijkheden in duurzaam ondernemen.Priority Partner voor de sector Energie
Onze Premium Partners
Onze Kennispartners

Nieuws over duurzame energie

In dit overzicht dagelijks het energienieuws uit binnen- en buitenland. We beschrijven en vergelijken duurzame stappen van multinationals, wetenschappelijke doorbraken en veelbelovende concepten van start-ups. We richten ons op hernieuwbare energiebronnen als windenergie, biomassa, waterkracht, aardwarmte en zonne-energie. Ook innovaties in kernenergie, kernfusie, fossiele energiecentrales, energieopslag en smart grids komen aan bod.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Energie