10.000 zonnepanelen op Utrechtse daken

10.000 zonnepanelen op Utrechtse daken

07-10-2014 08:15 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

De GroenLinks-fractie in Utrecht, onder leiding van wethouder Duurzaamheid Van Hooijdonk, wil in 2018 10.000 zonnepanelen op de Utrechtse daken. Hiervoor is een zonneplan nodig waarin burgers en bedrijven kunnen participeren.

Volgens de Klimaatmonitor kent Utrecht reeds een geïnstalleerd vermogen van zes megawatt. Hieruit blijkt dat Utrecht één van de voorlopers is met betrekking tot het opwekken van zonne-energie.

Afgelopen zomer is door woningbouwvereniging Mitros op 640 woningen in Utrecht zonnefolie geplaatst. In totaal gaat het om 8.300 vierkante meter. Deze hoeveelheid zonnefolie is goed voor 500.000 kilowattuur aan zonnestroom en voorziet in de energiebehoefte van ongeveer 140 huishoudens. Dit zorgt uiteindelijk voor een vermindering van 62 procent CO2-uitstoot.

Bron: groene courant, solarmagazine | Foto: JT, via Flickr

Word nu Free Member en ontvang GRATIS 2x per week een nieuwsbrief met de belangrijkste duurzame ontwikkelingen. En download ook nog eens GRATIS al onze infographics. 

Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Elke dag selecteert de redactie van DuurzaamBedrijfsleven.nl het belangrijkste duurzame nieuws voor het bedrijfsleven. We schrijven korte, puntige artikelen over de nieuwste mogelijkheden in duurzaam ondernemen.Priority Partner voor de sector Energie
Onze Premium Partners
Onze Kennispartners

Nieuws over duurzame energie

In dit overzicht dagelijks het energienieuws uit binnen- en buitenland. We beschrijven en vergelijken duurzame stappen van multinationals, wetenschappelijke doorbraken en veelbelovende concepten van start-ups. We richten ons op hernieuwbare energiebronnen als windenergie, biomassa, waterkracht, aardwarmte en zonne-energie. Ook innovaties in kernenergie, kernfusie, fossiele energiecentrales, energieopslag en smart grids komen aan bod.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Energie