Eindhoven biomassacentrale rijker

Eindhoven biomassacentrale rijker

14-10-2014 07:30 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

In Eindhoven start deze maand de bouw van een vierde biomassacentrale. De centrale komt in stadsdeel Strijp.

Energiebedrijf Ennatuurlijk  is de afnemer van de geproduceerde energie. Met de vierde biomassacentrale neemt groene energie in Eindhoven met 50 procent toe. De andere drie centrales staan in Meerhoven, Woensel-Noord en in Gennep, op de grens van stadsdeel Stratum.

Directeur van Ennatuurlijk Erik Stronk laat weten trots te zijn op deze volgende stap in de verduurzaming van de energielevering. Inmiddels levert Ennatuurlijk duurzame warmte, koude en elektriciteit voor 66.000 klanten.

De centrale zal naar verwachting over een jaar klaar zijn voor gebruik en kost € 10 mln. Gemeente Eindhoven ontvangt ook rijkssubsidie (Stimulering Duurzame Energie) ter bevordering van het opwekken van duurzame energie.

Bron: DuurzaamGebouwd, Ennatuurlijk | Foto: Janine Pauke, via Flickr

 

Word nu Free Member en ontvang GRATIS 2x per week een nieuwsbrief met de belangrijkste duurzame ontwikkelingen. En download ook nog eens GRATIS al onze infographics. 

Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Elke dag selecteert de redactie van DuurzaamBedrijfsleven.nl het belangrijkste duurzame nieuws voor het bedrijfsleven. We schrijven korte, puntige artikelen over de nieuwste mogelijkheden in duurzaam ondernemen.Priority Partner voor de sector Energie
Onze Premium Partners
Onze Kennispartners

Nieuws over duurzame energie

In dit overzicht dagelijks het energienieuws uit binnen- en buitenland. We beschrijven en vergelijken duurzame stappen van multinationals, wetenschappelijke doorbraken en veelbelovende concepten van start-ups. We richten ons op hernieuwbare energiebronnen als windenergie, biomassa, waterkracht, aardwarmte en zonne-energie. Ook innovaties in kernenergie, kernfusie, fossiele energiecentrales, energieopslag en smart grids komen aan bod.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Energie