Zonnepanelen op 22.000 Britse scholen

Zonnepanelen op 22.000 Britse scholen

20-10-2014 07:45 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

De Britse zonnepanelenorganisatie British PV Association gaat op 22.000 scholen in Groot-Brittannië zonnepanelen plaatsen.

British PV Association (BPVA) werkt hiervoor samen met de Britse zonneprojectontwikkelaar Rated Solar Installer aan het zogenaamde Solar Rooftop Initiative. BPVA werkt ook samen met het ministerie van Onderwijs en het ministerie van Energie en Klimaatverandering aan het Powering Knowledge project. In het kader van dit project biedt BPVA de zonnepanelen gratis aan de scholen om de jeugd kennis te laten maken met hernieuwbare energie.

Door crowdfunding en leasecontracten wordt het Solar Rooftop Initiative gefinancierd. Inmiddels is er 400 mln pond beschikbaar voor installatie van de zonnepanelen. De zonnepanelen kunnen in totaal een energiebesparing opleveren tot  £ 500 mln (ongeveer € 600 mln). De installatie op de scholen start nog dit jaar.

Bron: solarmagazine, groenecourant | Foto: Hope For Gorilla, via Flickr

Word nu Free Member en ontvang GRATIS 2x per week een nieuwsbrief met de belangrijkste duurzame ontwikkelingen. En download ook nog eens GRATIS al onze infographics. 

Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Elke dag selecteert de redactie van DuurzaamBedrijfsleven.nl het belangrijkste duurzame nieuws voor het bedrijfsleven. We schrijven korte, puntige artikelen over de nieuwste mogelijkheden in duurzaam ondernemen.Priority Partner voor de sector Energie
Onze Premium Partners
Onze Kennispartners

Nieuws over duurzame energie

In dit overzicht dagelijks het energienieuws uit binnen- en buitenland. We beschrijven en vergelijken duurzame stappen van multinationals, wetenschappelijke doorbraken en veelbelovende concepten van start-ups. We richten ons op hernieuwbare energiebronnen als windenergie, biomassa, waterkracht, aardwarmte en zonne-energie. Ook innovaties in kernenergie, kernfusie, fossiele energiecentrales, energieopslag en smart grids komen aan bod.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Energie